Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/18895
Συγγραφέας: Μελισσοπούλου, Ελένη
Τίτλος: Η φορολογία εισοδήματος των εμπορικών και βιομηχανικών Ανωνύμων Εταιρειών. Σύγκριση των φορολογικών αλλαγών των τελευταίων πέντε ετών (2010-2014) με δημιουργία προγράμματος.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Σταυρόπουλος, Αντώνιος
Περίληψη: Η παρούσα εργασία παρουσιάζει την Ανώνυμη Εταιρεία, την σημαντικότερη μορφή κεφαλαιουχικής εταιρείας στην Ελληνική Οικονομία, με ιδιαίτερη αναφορά στο φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο που την περικλείει την τελευταία πενταετία. Συγκεκριμένα θα γίνει μία εισαγωγική περιήγηση στις έννοιες της φορολογίας και στις διακρίσεις των φόρων όπως και στην έντονη ανάγκη επιβολής της φορολογίας. Στην πορεία θα παρουσιαστεί η Ανώνυμη Εταιρεία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Θα γίνει ανάπτυξη του γενικού νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου διαχρονικά. Στην συνέχεια το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην φορολογία της Ανώνυμης Εταιρείας και στις αλλαγές που επήλθαν τα τελευταία έτη. Θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική διάθεσης των κερδών των ανωνύμων εταιρειών. Τέλος για την πιο πρακτική προσέγγιση των ανωτέρω θα παρατεθούν παραδείγματα-μελέτη περιπτώσεων, στα οποία θα προσδιορίζονται τα φορολογητέα κέρδη και θα γίνεται η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος του νομικού προσώπου λαμβανομένου υπόψη και των πιο πρόσφατων αλλαγών στον φορολογικό νόμο με την χρήση κατάλληλου λογισμικού προγράμματος εκκαθάρισης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Συνοψίζοντας θα παρουσιαστεί η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση που προκύπτει για την Ανώνυμη Εταιρία συγκριτικά, για το οικονομικό έτος 2011 και το φορολογικό έτος 2014.
Λέξεις Κλειδιά: Φορολογία Α.Ε.
Νομικό πρόσωπο
Νομική οντότητα
Δήλωση φόρου εισοδήματος
Συντελεστής φόρου εισοδήματος
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MelissopoulouEleniMsc2016.pdf1.66 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.