Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/18856
Συγγραφέας: Μαντόνα, Ιωάννα
Τίτλος: Εκτίμηση του επιπέδου εργασιακής ικανοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της υγείας: η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Γεννηματάς.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Γκοτζαμάνη, Κατερίνα
Περίληψη: Η εργασιακή ικανοποίηση είναι μια έννοια που απασχόλησε την επιστημονική κοινότητα αρκετά νωρίς. Έρευνες για την ικανοποίηση των εργαζομένων διεξήχθησαν αρχικά στον τομέα της βιομηχανίας και έγινε φανερό από την αρχή ότι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι οδηγούν σε υψηλής ποιότητας εκροές από την εργασία τους. Αργότερα όταν οι έρευνες επεκτάθηκαν και στις υπηρεσίες, οι υπηρεσίες υγείας έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ο τομέας της υγείας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Φυσικά αντικείμενο μελέτης σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ερευνών ήταν και εξακολουθεί να είναι η εργασιακή ικανοποίηση των νοσηλευτών, οι οποίοι αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα, που εργάζεται σε αυτόν το χώρο. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να βρεθεί αν οι νοσηλευτές στη δύσκολη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα είναι ικανοποιημένοι από κάποιες συγκεκριμένες διαστάσεις της εργασίας τους και αν η ικανοποίησή τους ή μη σε καθεμιά από αυτές μπορεί να συσχετιστεί με ορισμένα δημογραφικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά των νοσηλευτών. Αρχικά, θα δοθούν κάποιοι ορισμοί για την εργασιακή ικανοποίηση και θα παρουσιαστούν αρκετές από τις θεωρητικές προσεγγίσεις για αυτό το θέμα. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν περιληπτικά κάποια από τα διαχρονικά και ευρέως αποδεκτά ερευνητικά εργαλεία, που μετρούν την εργασιακή ικανοποίηση. Στο τέλος της βιβλιογραφική ανασκόπησης θα αναφερθούν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την ικανοποίηση των νοσηλευτών από την εργασία τους. Στο ερευνητικό μέρος, αφού δοθούν πληροφορίες για το δείγμα, το εργαλείο και τη διαδικασία της έρευνας, θα γίνει προσπάθεια να φανεί αν οι σύγχρονοι νοσηλευτές είναι ικανοποιημένοι από την εργασία τους. Τέλος, θα αναφερθούν οι περιορισμοί της έρευνας και κάποιες προτάσεις για μελλοντικές έρευνες.
Λέξεις Κλειδιά: Εργασιακή ικανοποίηση
Νοσηλευτές
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MantonaIoannaMsc2016.pdf2.31 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.