Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/18848
Συγγραφέας: Θεοδωροπούλου, Ευαγγελία
Τίτλος: Ανάπτυξη τμήματος ανθρωπίνων πόρων: η συμβολή του στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και στην ολοκλήρωση προτύπων συστημάτων διαχείρισης ποιότητας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Γκοτζαμάνη, Κατερίνα
Περίληψη: Έχουν γίνει πολλές έρευνες για την Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Διοίκησης, στις οποίες ερευνώνται τα οφέλη και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση στην προσπάθεια εφαρμογής τους. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη εκείνων των στοιχείων της ολοκλήρωσης των συστημάτων και της διοίκησης ολικής ποιότητας, που χρειάζεται να ενισχυθούν και να υποστηριχτούν από την διοίκηση ανθρώπινων πόρων, ώστε αυτά να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποδώσουν προς όφελος των επιχειρήσεων. Στις Ενότητες Α και Β γίνεται μια ανασκόπηση στις βιβλιογραφικές αναφορές για τα Συστήματα Διοίκησης, τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Διοίκησης και τη συνεισφορά της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού όσον αφορά την επιτυχημένη εφαρμογή των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διοίκησης και της Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, στην Ενότητα Α, στο Κεφάλαιο 1 γίνεται μια παρουσίαση των συστημάτων διοίκησης και των προτύπων συστημάτων διοίκησης που επικρατούν παγκοσμίως στις επιχειρήσεις. Στο κεφάλαιο 2, παρουσιάζεται η ολοκλήρωση των συστημάτων διοίκησης, οι δυσκολίες, τα οφέλη, η μεθοδολογία, η στρατηγική και το επίπεδο ολοκλήρωσης των συστημάτων. Στην Ενότητα Β, στο Κεφάλαιο 1 αναδεικνύονται τα στοιχεία Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού τα οποία σχετίζονται με την επιτυχημένη εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διοίκησης. Στο Κεφάλαιο 2, παρουσιάζεται ο ρόλος του τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στην επιτυχημένη εφαρμογή των συστημάτων διοίκησης και στο Κεφάλαιο 3, παρουσιάζονται συγκεκριμένοι παράγοντες που έχουν βρεθεί, μέσα από την βιβλιογραφική ανασκόπηση, να παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία εφαρμογής και διαχείρισης της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διοίκησης. Στην Ενότητα Γ, παρουσιάζεται μια μελέτη περίπτωσης από μια ελληνική επιχείρηση της Βορείου Ελλάδος, η οποία ανήκει στον Βιομηχανικό κλάδο και έχει επιλέξει να υιοθετήσει και να τα ενοποιήσει τα πρότυπα συστήματα διοίκησης, όπως είναι το ISO 9000, το ISO 14000 και το OHSAS 18001. Η μελέτη περίπτωσης έχει ως στόχο να ερευνηθούν οι παράγοντες Ανθρώπινου Δυναμικού που συνεισφέρουν στην αποτελεσματική εφαρμογή και διαχείριση της Ολικής Ποιότητας και της Ολοκλήρωσης των Συστημάτων Διοίκησης στην επιχείρηση.
Λέξεις Κλειδιά: Ολοκληρωμένα συστήματα διοίκησης
Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Πρότυπα συστήματα διοίκησης
ISO
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TheodoropoulouEuangeliaMsc2016.pdf1.1 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons