Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/18782
Συγγραφέας: Ποζίδου, Δέσποινα
Τίτλος: Μελέτη περίπτωσης εφαρμογής πολλαπλών συστημάτων διαχείρισης σε εταιρία κατασκευής ανελκυστήρων και ο ρόλος του ανθρώπινου δυναμικού.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Βούζας, Φώτιος
Περίληψη: Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο, μέσα από την βιβλιογραφία αλλά και μέσα από την εμπειρική μελέτη, να φωτίσει τις πτυχές της διαδικασίας της ενσωμάτωσης και του ρόλου που διαδραματίζει το ανθρώπινο δυναμικό γενικότερα στην εφαρμογή νέων συστημάτων διοίκησης. Η εμπειρική μελέτη διεξάχθηκε με την μέθοδο της μελέτης περίπτωσης, για οργανισμό κατασκευής ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων. Στόχος ήταν η εξερεύνηση της ισχύουσας κατάστασης στον οργανισμό όσο αφορά την ενσωμάτωση και ο ρόλος της διοίκησης του ανθρωπίνου δυναμικού σε αυτόν. Η συλλογή των πληροφοριών έγινε μέσω ερωτηματολογίων και παρατήρησης. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα είναι η περιορισμένη εφαρμογή της ενσωμάτωσης των διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης που εφαρμόζονται στον συγκεκριμένο οργανισμό. Συγκεκριμένα ενσωμάτωση εφαρμόζεται εν μέρη στα συστήματα, (OHSAS 18001:2007), (ISO 14001:2004), στους τομείς της διαχείρισης, των εντύπων, των ελέγχων και του γενικότερου σχεδιασμού τους. Δεύτερον, ο οργανισμός εφαρμόζει σχεδόν στο σύνολο τους όλες τις πρακτικές HRM, καταφέρνοντας την τελευταία οκταετία να επιτύχει μεγάλο ποσοστό αλλαγών και εφαρμογής νέων συστημάτων διοίκησης (πχ, αλλαγή ομιλικού ERP). Τέλος, ο οργανισμός υιοθετεί θετική στάση απέναντι στην ενσωμάτωση στο εγγύς μέλλον. Το γεγονός ότι η μελέτη περίπτωσης αφορά ένα μονό οργανισμό καθιστά την γενική χρήση των συμπερασμάτων επικίνδυνη και θα πρέπει να ληφθεί σημαντικά υπόψιν κατά την τους. Η εργασία μπορεί να δώσει στον αναγνώστη μια γενική θεώρηση του όρου της ενσωμάτωσης μέσα από την βιβλιογραφία. Μια όψη της ισχύουσας πραγματικότητας σε έναν οργανισμό, μέσα από το case study και τελικά να συνδέσει την θεωρία με την πράξη.
Λέξεις Κλειδιά: Ποιότητα
Συστήματα διαχείρισης
Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων
Integration
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PozidouDespoinaMsc2016.pdf1.32 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons