Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/18617
Συγγραφέας: Καράτζιος, Κωνσταντίνος
Τίτλος: Χρηματοοικονομική ανάλυση και στρατηγική των επιχειρήσεων τεχνολογικού κλάδου: η περίπτωση της MLS Πληροφορική Α.Ε.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Επόπτης Καθηγητής: Λιβάνης, Ευστράτιος
Περίληψη: Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με την Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων αλλά και με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της επιχείρησης MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. Η χρηματοοικονομική ανάλυση ενδιαφέρει πολλούς κλάδους της οικονομίας και είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια διαφόρων φορέων, όπως τραπεζών, εταιριών επενδύσεων, μεμονωμένων επενδυτών, διοικήσεων των επιχειρήσεων κλπ. Οι παραπάνω φορείς εκμεταλλεύονται τα στοιχεία που αντλούν από αυτές τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις κι έτσι μπορούν να διαπιστώσουν κατά πόσο η πολιτική που ακολουθούν οι επιχειρήσεις είναι επιτυχής και αποδοτική, αλλά και το πώς διαγράφονται οι προοπτικές και η στρατηγική της επιχείρησης για το μέλλον. Αρχικά, θα παρουσιάσουμε την γενική θεώρηση της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης, τα είδη της Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων αλλά και τους αριθμοδείκτες. Ακολούθως, θα ασχοληθούμε με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και τις στρατηγικές ανταγωνισμού και στη συνέχεια, έχοντας τα απαιτούμενα στοιχεία θα εξετάσουμε τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης MLS A.E με τη βοήθεια των αριθμοδεικτών για τα έτη 2009-2014. Έπειτα από την σύγκριση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν μέσω των αριθμοδεικτών της επιχείρησης , αλλά αναλύοντας ταυτόχρονα και την στρατηγική που ακολουθεί η επιχείρηση, θα εξάγουμε συμπεράσματα και προτάσεις που αφορούν τόσο την βιωσιμότητα όσο και την αποδοτικότητα της.
Λέξεις Κλειδιά: Χρηματοοικονομική ανάλυση
MLS Πληροφορική Α.Ε.
Στρατηγική
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Λογιστική & Χρηματοοικονομική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KaratziosKonstantinosMsc2015.pdf2.24 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons