Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/18572
Author: Αποστόλου, Μαρία
Title: Μοντελοποίηση διεργασιών του Τμήματος Προσωπικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με χρήση εργαλείων διαχείρισης ροής εργασίας.
Date Issued: 2015
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων
Supervisor: Πρωτόγερος, Νικόλαος
Abstract: Η πτυχιακή αυτή εργασία με τίτλο Μοντελοποίηση διεργασιών του Τμήματος Προσωπικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με χρήση εργαλείων διαχείρισης ροής εργασίας χωρίζετε σε δύο τμήματα: Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η υπάρχουσα βιβλιογραφία σχετικά με την έννοια της διεργασίας, τη μοντελοποίηση των επιχειρησιακών διεργασιών και γλώσσα μοντελοποίησης Business Process Modeling Notation (BPMN). Επιπλέον παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά δύο δημοφιλών συστημάτων‐εργαλείων μοντελοποίησης, το ProcessMaker και το Bizagi BPM Suite. Στο δεύτερο μέρος γίνεται μία πιο λεπτομερής γνωριμία με την τελευταία έκδοση του ανοιχτού λογισμικού ProcessMaker κι εξηγούνται οι λόγοι που επιλέχτηκε ως το καταλληλότερο εργαλείο για τη μοντελοποίηση των διεργασιών του τμήματος Προσωπικού του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στη συνέχεια περιγράφεται με παραστατικό τρόπο πως το Τμήμα Προσωπικού διεκπεραιώνει αιτήματα είτε από εξωτερικούς φορείς όπως το Υπουργείο και διάφορες Υπηρεσίες, είτε εσωτερικά αιτήματα μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με βασικό στόχο την αμεσότητα και την σωστή εξυπηρέτηση. Έπειτα, περιγράφεται όλη η διαδικασία μοντελοποίησης και παρουσιάζονται οι χάρτες διεργασίας και στιγμιότυπα της ροής εργασίας τριών αντιπροσωπευτικών διεργασιών του τμήματος Προσωπικού. Για την αξιολόγηση της μοντελοποίησης πραγματοποιείται έλεγχος λειτουργικότητας μέσω της πιλοτικής εφαρμογής μέρους των διεργασιών υπό ‘πραγματικές συνθήκες’ εργασίας. Τέλος, παρουσιάζονται κάποια βασικά συμπεράσματα και γίνονται διαπιστώσεις για τα οφέλη της προτεινόμενης μοντελοποίησης και τη χρησιμότητά της στο τμήμα Προσωπικού του πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και γενικότερα σε τμήματα δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
Keywords: Μοντελοποίηση
Τμήμα Προσωπικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διαχείριση ροής εργασίας
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Appears in Collections:ΠΜΣ Λογιστική Φορολογία και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ApostolouMariaMsc2015.pdf2.51 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.