Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/18530
Συγγραφέας: Μπαντής, Ιωάννης
Τίτλος: Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 12, "Φόροι Εισοδήματος": αναβαλλόμενη φορολογία και οι επιδράσεις στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Ταχυνάκης, Παναγιώτης
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως σκοπό την παρουσίαση του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 12 – «Φόροι Εισοδήματος», ενός εκ των σημαντικότερων λογιστικών προτύπων που υιοθετήθηκαν με σκοπό την δημιουργία κοινά αποδεκτών λογιστικών αρχών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη, γίνεται αναφορά στις αλλαγές που επέφερε η υιοθέτηση αυτού του Προτύπου στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών εταιρείες. Μέσα από την εγχώρια και τη διεθνή αρθρογραφία προηγούμενων ερευνών, γίνεται μια προσπάθεια προσδιορισμού της επίδρασης του Δ.Λ.Π. 12, και συγκεκριμένα της αναβαλλόμενης φορολογίας, στις οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών που έχουν υιοθετήσει τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Επίσης, μέσα από παλαιότερες έρευνες που παρατίθενται, διακρίνεται και η χειραγώγηση των αποτελεσμάτων που μπορεί να γίνει μέσω της αναγνώρισης αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων και υποχρεώσεων και το κατά πόσο μπορούν να παραποιηθούν οι οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών. Τέλος, το Δ.Λ.Π. 12, και κατ’ επέκταση η αναβαλλόμενη φορολογία, θα πρέπει να αποτελεί μια σημαντική πηγή ενημέρωσης για τους αναλυτές και τους υποψήφιους επενδυτές, ώστε να μπορούν να αξιολογούν θετικά ή αρνητικά μια ενδεχόμενη μείωση ή αύξηση της αναβαλλόμενης φορολογίας.
Λέξεις Κλειδιά: Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 12
Αναβαλλόμενη φορολογία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
BantisIoannisMsc2015.pdf800.95 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.