Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/18466
Συγγραφέας: Τσάμης, Ευάγγελος
Τίτλος: Η υψηλή στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας στη διάρκεια του μεσοπολέμου: ανάλυση και συμπεράσματα.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Τμήμα: Πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές
Επόπτης Καθηγητής: Καρβουναράκης, Θεοδόσιος
Περίληψη: Η εποχή ανάμεσα στους δυο παγκόσμιους πόλεμους είναι πολύ σημαντική. Μετά τη συνθήκη των Βερσαλλιών και τους επώδυνους όρους για την ηττημένη Γερμανία θα περίμενε κανείς ότι η ειρήνη θα επικρατούσε και η ευημερία θα εξαπλωνόταν παντού. Όμως η πολιτική που ακολούθησαν οι νικητές και οι περαιτέρω ενέργειές τους μεταμόρφωσαν ένα ηττημένο λαό σε μια αναθεωρητική δύναμη με καταστροφικές συνέπειες. Χαρακτηριστικό της περιόδου αυτής είναι η παντελής παράλειψη του παράγοντα ισχύς από τους περισσότερους διαμορφωτές της πολιτικής των κρατών. Αυτή η παράλειψη θα οδηγήσει σε λιγότερο από είκοσι χρόνια στη νέμεση του νέου πολέμου αφού ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας θα αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων. Σκοπός του παρούσης εργασίας είναι να αναλυθούν οι προθέσεις και οι ενέργειες της Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας στη διάρκεια του Μεσοπολέμου και να γίνει μια ανάλυση της υψηλής στρατηγικής που ακολούθησαν και που τελικά οδήγησε την ανθρωπότητα σε έναν πόλεμο, με εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.
Λέξεις Κλειδιά: Υψηλή στρατηγική
Μεγάλη Βρετανία
Γαλλία
Γερμανία
Ιταλία
Μεσοπόλεμος
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Διεθνείς Σπουδές (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsamisEuangelosMsc2015.pdf376.23 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons