Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/17538
Author: Ταλατζίδου, Ναυσικά
Title: Η επίδραση των συστημάτων ποιότητας στον κλάδο των τροφίμων: καλές πρακτικές.
Date Issued: 2015
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Τσιότρας, Γεώργιος
Abstract: Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά την επίδραση των συστημάτων ποιότητας στον κλάδο των τροφίμων, με αναφορά σε καλές πρακτικές εταιριών του κλάδου. Σκοπός της είναι να εξετάσει την επίδραση που έχουν τα συστήματα ποιότητας στις επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων, κάτι που επιτυγχάνεται με δύο τρόπους. Πρώτα από όλα μέσα από την ανάλυση σημαντικών μελετών και ερευνών που έχουν γίνει κατά καιρούς στον συγκεκριμένο κλάδο και έχουν καταγραφεί στη βιβλιογραφία, αλλά και μέσα από την καταγραφή και ανάλυση καλών πρακτικών συγκεκριμένων εταιριών του κλάδου που εφαρμόζουν κάποιο σύστημα ποιότητας και έχουν εντοπίσει εμφανή αποτελέσματα από την εφαρμογή του. Επίσης, τα αποτελέσματα της εφαρμογής των συστημάτων ποιότητας επιβεβαιώνονται και από την εξέταση της εταιρίας τροφίμων KON-ROL OE, με έδρα την Ελλάδα, και αναπτύσσεται ένα πλαίσιο εφαρμογής ώστε να προταθούν βελτιώσεις της εφαρμογής του συστήματος ποιότητας με στόχο τη μεγιστοποίηση των οφελών που απολαμβάνει η εταιρία από την εφαρμογή του.
Keywords: ISO-HACCP
Τρόφιμα
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TalatzidouNausikaMsc2015.pdf1.25 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons