Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/17519
Συγγραφέας: Λίλου, Ολυμπία
Τίτλος: Η δυναμική των ομάδων στην διαμόρφωση της οργανωσιακής συμπεριφοράς στους τομείς της υγείας, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Βούζας, Φώτιος
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τρεις βασικές έννοιες οι οποίες αφορούν την οργάνωση και την διοίκηση των επιχειρήσεων. Μέσω της βιβλιογραφικής διερεύνησης παρουσιάζονται οι αρχές και οι δομές της οργανωσιακής συμπεριφοράς διότι δεν αρκεί μόνο ο εντοπισμός, η καταγραφή, η διαφοροποίηση, η ερμηνεία και η προσπάθεια πρόβλεψης των συμπεριφορών. Στόχος είναι η εφαρμογή των ανωτέρω, σε πρακτικό ρεαλιστικό επίπεδο, το οποίο να έχει νόημα για την επιχείρηση και το ανθρώπινο δυναμικό, με σκοπό την βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Στην συνέχεια διευκρινίζεται η έννοια της ομάδας καθώς και η συμβολή της στην οργανωσιακή αλλαγή και γίνεται μια αναφορά στους παράγοντες επιτυχίας και στην δυναμική των ομάδων. Τέλος, περιγράφεται η έννοια της ηγεσίας, οι δεξιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν έναν ηγέτη για την ορθολογική διοίκηση μιας επιχείρησης, όσον αφορά την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού καθώς και του υλικού εξοπλισμού. Στόχος της έρευνας η οποία αποτελεί μια εμπειρική μελέτη στον χώρο του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της υγείας, είναι να εξετάσει την οργανωσιακή συμπεριφορά, την ηγεσία και τις ομάδες που αναπτύσσονται στους χώρους αυτούς. Πραγματοποιήθηκε έρευνα με την μορφή προφορικών συνεντεύξεων, η οποία απευθύνθηκε στους διευθυντές των αντίστοιχων κλάδων. Παρουσιάζονται τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την σκοπιά των ηγετών- διευθυντών, όμως σε καμία περίπτωση τα συμπεράσματα αυτά δεν μπορούν να γενικευτούν και να θεωρήσουμε ότι ισχύουν σε κάθε περίπτωση. Διότι στην ευμετάβλητη περίοδο που διανύουμε τα χαρακτηριστικά στοιχεία που διέπουν έναν ηγέτη- διευθυντή μετασχηματίζονται συνεχώς εμπλουτιζόμενα με νέες παραμέτρους και η πλήρης διερεύνησή τους επιδέχεται περαιτέρω έρευνας που ξεφεύγει από τους στόχους που η παρούσα εργασία καλείτε να επιτύχει.
Λέξεις Κλειδιά: Οργανωσιακή συμπεριφορά
Ομάδες
Ηγεσία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
LilouOlympiaMsc2015.pdf750,1 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.