Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/17230
Συγγραφέας: Πλιάτσικα, Χριστίνα
Τίτλος: Η επανεμφάνιση της Ιαπωνίας ως παίκτη στη διεθνή πολιτική σκηνή: μια ενδοσκόπηση στην ενδοκρατική και διακρατική πολιτική της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου στην πολυπολική εποχή.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Τμήμα: Πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές
Επόπτης Καθηγητής: Λίτσας, Σπυρίδων
Περίληψη: Η εργασία πραγματεύεται το θέμα της επανεμφάνισης της Ιαπωνίας στη διεθνή αρένα και της ανάδυσής της ως μιας νέας μορφής δύναμη. Για την κατανόηση της πολιτικής της χώρας κρίνεται απαραίτητη η ανασκόπηση στην ιστορικοπολιτική της πορεία που προσφέρει τα αναγκαία θεμέλια για περαίτερω εμβάθυνση επί του θέματος. Παράλληλα, μέσω της μελέτης του ιστορικού φορτίου της Ιαπωνίας δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να αντιληφθεί τα αίτια της δομής τόσο του σημερινού ιαπωνικού πολιτικού συστήματος όσο και της ιαπωνικής εξωτερικής πολιτικής. Καθώς βρίσκεται σε μια γεωγραφική θέση ιστορικής σημασίας και ιδιαίτερου στρατηγικού χαρακτήρα αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα προβλήματα με τις γείτονες χώρες που εμποδίζουν την πλήρη ομαλοποίηση των μεταξύ τους σχέσεων. Η Ιαπωνία συνεχίζει να διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο όχι μόνο στη διατήρηση της περιφεριακής ασφάλειας, αλλά και στην προάσπιση και την ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης και της οικουμενικής αρμονικής επιβίωσης.
Λέξεις Κλειδιά: Ιαπωνία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Διεθνείς Σπουδές (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PliatsikaChristinaMsc2015.pdf878.37 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.