Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/17224
Συγγραφέας: Χονδροματίδου, Βασιλεία
Τίτλος: Ηλεκτρονικός τζόγος: βιβλιογραφική επισκόπηση και εμπειρική μελέτη καταγραφής των απόψεων και της συμπεριφοράς των ελλήνων χρηστών του διαδικτύου.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Αγγελίδης, Παντελής
Περίληψη: Ο σκοπός αυτή της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη του ηλεκτρονικού τζόγου, το πόσο ραγδαία έχει εξελιχθεί και εμπλακεί στην ζωή των ανθρώπων και το πώς επηρεάζει την οικονομία διαφόρων χωρών του κόσμου. Επιπροσθέτως, γίνεται αναφορά στην ιστορική αναδρομή και πορεία του τζόγου (Gambling) στον πλανήτη μας, όπως και των πιο γνωστών εγκαταστάσεων παροχής τυχερών παιχνιδιών ή αλλιώς καζίνο. Στη συνέχεια, αναλύεται η εξέλιξη του τζόγου στη διαδικτυακή του μορφή (eGambling), ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το 1994. Επίσης, ο διαδικτυακός τζόγος, εξαιτίας της αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας, προόδευσε και παρουσιάζεται πλέον με δύο νέες μορφές, τον κινητό τζόγο (Mobile Gambling) και τον τζόγο στα Κοινωνικά Δίκτυα (Social Gambling). Αυτές οι δύο μορφές αναλύονται και στοιχειοθετούνται για την καλύτερη κατανόησή τους. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται και αναλύονται τα είδη του ηλεκτρονικού τζόγου που υπάρχουν στην αγορά. Επιπλέον, αναλύονται τα διαδικαστικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού τζόγου, για την καλύτερη κατανόηση των μεθόδων και τρόπων λειτουργίας του. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι η νομοθεσία, η αξιοπιστία και οι μέθοδοι συναλλαγών. Έπειτα, ακολουθεί η παράθεση ερευνητικών στοιχείων για τα ποσοστά του τζόγου και του ηλεκτρονικού τζόγου ανά την υφήλιο και μετά, συγκεκριμένα, στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται για να καταγραφεί η διάσταση του φαινομένου του τζόγου και κατ’ επέκταση του ηλεκτρονικού τζόγου. Επίσης, στη διπλωματική εργασία παρουσιάζεται η επιρροή του ηλεκτρονικού τζόγου στην καθημερινότητά μας. Συγκεκριμένα, αναλύονται τα προτερήματα του ηλεκτρονικού τζόγου, τα κίνητρά του, τα μειονεκτήματά του και το φαινόμενο του εθισμού. Επιπλέον, από στοιχεία ερευνών καθορίζονται τα χαρακτηριστικά και οι προτιμήσεις των παικτών του τζόγου και του ηλεκτρονικού τζόγου. Τέλος, σημαντικό κομμάτι αυτής της διπλωματικής αποτελεί η εμπειρική έρευνα, με θεματολογία το «φαινόμενο» του ηλεκτρονικού τζόγου. Για την επίτευξη της έρευνας συντάχθηκε ερωτηματολόγιο και διαμοιράστηκε, με σκοπό τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων. Τα αποτελέσματά της παρουσιάζονται αναλυτικά και οδηγούν σε συμπεράσματα συμπεριφορών, προτιμήσεων και πεποιθήσεων των συμμετεχόντων σε παιχνίδια ηλεκτρονικού τζόγου.
Λέξεις Κλειδιά: E-gambling
Ηλεκτρονικός τζόγος
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ChondromatidouVasileiaMsc2014.pdf4.34 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons