Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/17221
Συγγραφέας: Τσότσου, Αικατερίνη
Τίτλος: Ηλεκτρονική αξιολόγηση (E-assessment): διερεύνηση της χρήσης των συστημάτων ηλεκτρονικής αξιολόγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Στειακάκης, Εμμανουήλ
Περίληψη: Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αξιολόγηση στον τομέα της εκπαίδευσης είχε επικεντρωθεί κυρίως στα τεστ που γινόταν με μολύβι και χαρτί. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν άρχισε η μεγάλης κλίμακας διάδοση των υπολογιστών στην εκπαίδευση, εμφανίστηκε η ηλεκτρονική αξιολόγηση. Η τεχνολογία σήμερα, προσφέρει νέες ευκαιρίες για καινοτομία στην εκπαιδευτική αξιολόγηση, μέσω μηχανισμών άμεσης ανατροφοδότησης, βαθμολόγησης και μέσω νέων παρεχόμενων εργαλείων. Η παρούσα λοιπόν ερευνητική μελέτη, διερευνά την έννοια της Ηλεκτρονικής Αξιολόγησης (ΗΑ), αλλά και της σημασίας της στην εκπαίδευση. Στόχος της μελέτης είναι η διερεύνηση της χρήσης των συστημάτων ΗΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το κατά πόσο δηλαδή αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και η συμβολή τους σε αυτή. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου που δόθηκε σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη χρήση συστημάτων ΗΑ, αλλά και οι αντιλήψεις τους για την ΗΑ. Προέκυψε λοιπόν ως γενικό αποτέλεσμα, το γεγονός ότι υπήρξαν μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, καθώς υπήρξε αυξημένη χρήση συστημάτων ΗΑ. Βέβαια, η πιθανή έλλειψη τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, καθιστά σχετικά αργή την πρόοδο στον τομέα της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην έρευνα υπογραμμίζουν τη μεγάλη σημασία της ΗΑ, παρόλα αυτά, είναι εμφανής η δυσκολία στην αλλαγή της νοοτροπίας από τις παραδοσιακές μεθόδους αξιολόγησης, στην αξιολόγηση με ηλεκτρονικά μέσα. Τα πρώτα βήματα όμως έχουν γίνει. Τα συστήματα ηλεκτρονικής αξιολόγησης έχουν να προσφέρουν πολλά στον τομέα της εκπαίδευσης, αρκεί να υπάρξει ενημέρωση και έλλειψη δισταγμού για αλλαγή.
Λέξεις Κλειδιά: Ηλεκτρονική αξιολόγηση
Σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης
Έρευνα
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsotsouAikateriniMsc2014.pdf3 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.