Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/17215
Συγγραφέας: Τσιακίρης, Θεόδωρος
Τίτλος: Διερεύνηση παραγόντων επιτυχούς εφαρμογής και δυνατοτήτων συστημάτων ERP: μελέτη περίπτωσης σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Αντωνιάδης, Ιωάννης
Περίληψη: Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτελεί η διερεύνηση των απόψεων-στάσεων-αντιλήψεων των χρηστών συστημάτων ERP σε δείγμα 37 επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας με απώτερο σκοπό τη διερεύνηση του βαθμού απόκρισης και αποδοτικής ενσωμάτωσης των συστημάτων ERP σε ελληνικές επιχειρήσεις της περιφέρειας σε συνάρτηση με την οργανωτική και λειτουργική κουλτούρα τους. Προκειμένου να εκπληρωθεί ο παραπάνω σκοπός, δομήθηκε κατάλληλο ερωτηματολόγιο κλειστών και ανοιχτών τύπων ερωτήσεων με ειδικότερο στόχο τη: 1. Διερεύνηση στάσεων και απόψεων σχετικά με την κρισιμότητα των παραγόντων που καθορίζουν την επιτυχή εφαρμογή των συστημάτων ERP. 2. Διερεύνηση του βαθμού αναγνώρισης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που απορρέουν από την εφαρμογή των συστημάτων ERP στη λειτουργία των επιχειρήσεων. 3. Διερεύνηση στάσεων και απόψεων σχετικά με τα κριτήρια που πρέπει να συνεκτιμήσει μια επιχείρηση κατά την επιλογή του συστήματος ERP που θα υιοθετήσει και εφαρμόσει. 4. Διερεύνηση της έντασης αναγνώρισης των δυνατοτήτων επιχειρησιακής ευφυΐας που προσφέρουν τα συστήματα ERP. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιχειρήσεις του δείγματος εμφανίζονται αρκετά ικανοποιημένες από την επιλογή τους να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ένα σύστημα ERP και αναγνωρίζουν τα πλεονέκτημα και οφέλη που μπορούν να αποκομισθούν από την εφαρμογή αυτών των συστημάτων. Τα οφέλη αυτά αφορούν κυρίως στις δυνατότητες ομαδοποίησης και διαχείρισης ετερογενών δεδομένων και κατά συνέπεια στην εξοικονόμηση χρόνου. Ωστόσο, διαφαίνεται ότι δεν έχουν αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ωφέλειες που απορρέουν από την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος, ενώ κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχή εφαρμογή τους αναδεικνύονται η υποστήριξη από την προμηθευτή του λογισμικού, η κατάλληλη παραμετροποίηση αλλά και η επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων της επιχείρησης. Τέλος, από τα σημαντικότερα εμπόδια εφαρμογής αναδεικνύονται το αρχικό κόστος εγκατάστασης αλλά και η αρχική εκπαίδευση του προσωπικού.
Λέξεις Κλειδιά: ERP
Κρίσιμοι παράγοντες εφαρμογής ERP
Πλεονεκτήματα ERP
Μειονεκτήματα ERP
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsiakirisTheodorosMsc2014.pdf1.82 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons