Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/17067
Συγγραφέας: Χήτα, Παναγιώτα
Τίτλος: Διερεύνηση της επίδρασης δυο παραγόντων της προσωπικότητας των εκπαιδευτικών –της Δεκτικότητας στην Εμπειρία και της Ευσυνειδησίας- στην αποτελεσματική τους επικοινωνία.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Πλατσίδου, Μαρία
Περίληψη: Η παρούσα έρευνα εξετάζει την αποτελεσματική Επικοινωνία των εκπαιδευτικών σε σχέση με δυο από τους παράγοντες της προσωπικότητας, τη Δεκτικότητα στην Εμπειρία και την Ευσυνειδησία. Στην έρευνα συμμετείχαν 183 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ικανοποιητικά επίπεδα στην επικοινωνιακή ικανότητα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Επίσης εμφανίστηκε συσχέτισή της με τους παράγοντες που εξετάστηκαν, τη Δεκτικότητα στην Εμπειρία και την Ευσυνειδησία. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι οι δυο αυτοί παράγοντες μπορούν να προβλέψουν σε μικρό ποσοστό την αποτελεσματική Επικοινωνία.
Λέξεις Κλειδιά: Επικοινωνία
Προσωπικότητα
Εκπαιδευτικοί
Δεκτικότητα στην εμπειρία
Ευσυνειδησία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ChitaPanagiotaMsc2015.pdf962.32 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons