Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/17020
Συγγραφέας: Μελετίδου, Σιμόνε
Τίτλος: Βελτίωση διαδικασιών των υπηρεσιών Γραφείων Διασύνδεσης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδος: διερευνητική εφαρμοφή της service Blueprint.
Αλλοι τίτλοι: Improving processes of Greek higher education career institutions' office services: an exploratory implementation of service blueprint method.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Βασιλειάδης, Χρήστος
Περίληψη: Ο αντικειμενικός σκοπός της παρούσης εργασίας ήταν το να διερευνηθεί πιλοτικά η δυνατότητα τυποποίησης των υπηρεσιών των Γραφείων Διασύνδεσης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Η ανάγκη αυτής προέκυψε από τις αλλαγές που υπέστησαν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Η ανεπαρκής στελέχωση και η έλλειψη επαρκών πόρων των ιδρυμάτων και ιδιαιτέρως των Γραφείων Διασύνδεσης επιφυλάσσει κινδύνους για την μετέπειτα πορεία τους. Ο κλάδος των Γραφείων Διασύνδεσης παραμένει εξαιρετικά σημαντικός για την πορεία και εξέλιξη των νέων ανθρώπων. Εξαιτίας λοιπόν αυτών των συνθηκών, τα γραφεία διασύνδεσης είναι ανάγκη να στραφούν σε άλλες λύσεις. Με όρο τη συνεχή αφύπνισης τους οφείλουν να προβούν σε πετυχημένες πρακτικές και καινοτόμες ενέργειες ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν να προσφέρουν ουσιαστικές και επωφελείς υπηρεσίες. Το έναυσμα για την επιλογή της μεθοδολογίας blueprint δόθηκε από τις επιτυχημένες πρακτικές των γραφείων σταδιοδρομίας διεθνών πανεπιστημίων. Η ηλεκτρονική έρευνα επέδειξε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος χαρτογράφησης έχει διευρυμένες δυνατότητες και έχουν στηριχθεί σ’ αυτήν ολοκληρωμένες στρατηγικές σχεδιασμού του τομέα εκπαίδευσης. Σκοπός της μελέτης υπήρξε η εύρεση εναλλακτικών ουσιωδών τεχνικών ώστε να γίνουν οι διαδικασίες υπηρεσιών των γραφείων διασύνδεσης περισσότερο λειτουργικές, εύχρηστες, ευέλικτες, λιγότερο χρονοβόρες και προσαρμοσμένες στις εκάστοτε συνθήκες με γνώμονα πάντοτε το κοινωνικό όφελος. Η χρήση της μεθοδολογίας blueprint αποδείχτηκε ορθή καθώς έφερε στο φως πολλές πτυχές τις οποίες τα στελέχη των γραφείων διασύνδεσης δεν εκλαμβάνουν ευχερώς. Το ουσιαστικότερο εύρημα αυτής της εργασίας αποτελεί η παραδοχή ότι τα γραφεία διασύνδεσης μπορούν όχι απλά να επιβιώσουν άλλα να προσφέρουν σημαντικές αξίες και εμπειρίες. Η μελέτη επέδειξε ότι τα γραφεία διασύνδεσης συγκλίνουν σε πολλές διαδικασίες τους γεννώντας την προσδοκία ότι μέσα από μια οριζόντια δράση τους και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μπορούν να επιτύχουν και το πιο πολύπλοκο εγχείρημα και να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ των νέων και της αγοράς εργασίας.
Λέξεις Κλειδιά: Career office services
Service blueprint
Exploratory implementation
Marketing in public services
Business model canvas
Moment of truth
Critical incident
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MeletidouSimoneMsc2015b.pdf3.41 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.