Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16981
Συγγραφέας: Ψωμαδόπουλος, Χρήστος-Βίκτωρας
Τίτλος: Διαχείριση της αγοραστικής διαδικασίας των πελατών της αγοράς ναυτιλιακών υπηρεσιών: κλάδος εμπορευματοκιβωτίων.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Βασιλειάδης, Χρήστος
Περίληψη: Στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον το οποίο ζούμε, την ώρα που η μεγάλη οικονομική κρίση επηρεάζει όλο τον πλανήτη αλλά και τη χώρα μας ακόμη περισσότερο, η λήψη απόφασης και επιλογής μεταφορέα στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, και ιδιαίτερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες προσπαθούν να σταθούν όρθιες επιλέγοντας την εξωστρέφεια. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στη λήψη απόφασης και επιλογής μεταφορέα από τις επιχειρήσεις. Η βιβλιογραφική επισκόπηση που παρουσιάζεται παρακάτω επιβεβαιώνει το παραπάνω και μάλιστα όσο περνούν τα χρόνια γίνεται κατανοητό ότι η επιλογή του μεταφορέα δεν είναι μόνο πολύπλοκη απόφαση αλλά και μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνήσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο στην αγοραστική διαδικασία των πελατών της αγοράς των ναυτιλιακών υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων. Παράλληλα επιχειρείται η ομαδοποίηση των χαρακτηριστικών αυτών σε κάποιους γενικότερους παράγοντες. Πέραν λοιπόν από την παρουσίαση της βιβλιογραφίας, διενεργείται έρευνα μετά από σχεδιασμό ερωτηματολογίου η οποία προσπαθεί να μετρήσει 28 μεταβλητές. Η έρευνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική αγορά και εν συνεχεία ακολουθεί στατιστική ανάλυση και υιοθετείται η τεχνική της παραγοντικής ανάλυσης, η οποία μας δείχνει ότι όντως τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να ομαδοποιηθούν σε έξι παράγοντες οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη λήψη απόφασης, επηρεάζοντας πάνω από το 65% της συνολικής διακύμανσης.
Λέξεις Κλειδιά: Ναυτιλία
Container
Εμπορευματοκιβώτια
Factor analysis
Παραγοντική ανάλυση
Υπηρεσίες
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PsomadopoulosChristosViktorasMsc2015.pdf1.15 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.