Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16891
Author: Σουλτογιάννης, Χρήστος
Title: Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών: καλές πρακτικές στην Ελλάδα.
Date Issued: 2015
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Τσιότρας, Γεώργιος
Abstract: Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την συγγραφή της παρούσας εργασίας είναι η βιβλιογραφική έρευνα. Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν βρέθηκαν από το διαδίκτυο όπως πληθώρα άρθρων αλλά και επιστημονικών εργασιών. Βάσεις δεδομένων όπως η Elsevier και η Springer αλλά και η Emerald χρησιμοποιήθηκαν. Αντλήθηκαν πληροφορίες από επιστημονικά περιοδικά όπως το Harvard Business Review και το California Management Review. Τέλος σημαντικές πληροφορίες αντλήθηκαν από την βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και από διάφορα ηλεκτρονικά βιβλία. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια παρουσίαση του κλάδου των αλκοολούχων ποτών. Παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά μεγέθη του κλάδου, οι κύριες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο, η φορολογική πολιτική αλλά και κάποια προτεινόμενα μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την βιωσιμότητα αλλά και την ανάπτυξη του κλάδου. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια ανασκόπηση θεωριών και εννοιών, οι οποίες σχετίζονται με την Εφοδιαστική αλυσίδα. Δίνονται ορισμοί από διάφορους μελετητές, ερευνητές και συγγραφείς και προσδιορίζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Γίνεται επίσης παρουσίαση των τεχνολογιών πληροφορικής που χρησιμοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση της εταιρειών Αθηναικής ζυθοποιία ΑΕ και Μύθος ΑΕ, οι οποίες είναι οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής, εμπορίας και διανομής μπίρας στην Ελλάδα.
Keywords: Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SoultogiannisChristosMsc2015.pdf2.4 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.