Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16887
Συγγραφέας: Γιαννοπούλου, Αλεξάνδρα
Τίτλος: Η εθνική δημόσια διοίκηση στο θεσμικό και πολιτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η έννοια της διοικητικής σύγκλισης.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές
Επόπτης Καθηγητής: Αναγνωστοπούλου, Δέσποινα
Περίληψη: Η εργασία μελετά τα βασικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας της διοικητικής σύγκλισης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διοικητική σύγκλιση μέσω της αναπροσαρμογής των εθνικών διοικήσεων σε σύγχρονα πρότυπα μπορεί να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία του υπερεθνικού θεσμού. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στη διαδικασία προώθησης των μεταρρυθμίσεων στις εθνικές διοικήσεις των κρατών μελών. Τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί αφορούν κατά κύριο λόγο στην αδυναμία των εθνικών διοικητικών συστημάτων να συγκλίνουν καθώς και σε δημοκρατικά κενά στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καίριο ρόλο στην επίλυση αυτών των προβλημάτων μπορεί να έχει η στρατηγική της Λισαβόνας μέσω της εδραίωσης μεταρρυθμιστικών πρακτικών. Η ελληνική δημόσια διοίκηση οφείλει να προσδώσει βαρύτητα στην υιοθέτηση νέων μεταρρυθμίσεων ώστε να συγκλίνει προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Λέξεις Κλειδιά: Διοικητική σύγκλιση δημόσιας διοίκησης
Ευρωπαϊκή Ένωση
Μεταρρυθμίσεις
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Διεθνείς Σπουδές (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
GiannopoulouAlexandraMsc2013.pdf616.47 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.