Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16794
Συγγραφέας: Πολίτη, Βιργινία
Τίτλος: Εργασιακές αξίες και η συσχέτισή τους με την επαγγελματική ικανοποίηση: η περίπτωση των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Παπαβασιλείου-Αλεξίου, Ιωάννα
Περίληψη: Η παρούσα έρευνα έχοντας ως σκοπό την διερεύνηση των εργασιακών αξιών και την συσχέτιση τους με την επαγγελματική ικανοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: Οι πιο σημαντικές εργασιακές αξίες είναι η ομαδικότητα, η εξυπηρέτηση κοινού, η επαγγελματική εξέλιξη και η δημιουργικότητα οι οποίες αποτελούν εσωτερικές αξίες. Ωστόσο, στην ιεραρχική διαβάθμιση των κυρίαρχων εργασιακών αξιών, οι εξωτερικές αξίες (κύρος, ασφάλεια, οικονομικές απολαβές) αποτελούν την πρώτη επιλογή των συμμετεχόντων. Σχετικά με την επαγγελματική ικανοποίηση των εργαζόμενων του Δήμου Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκε ότι γενικά το εργασιακό περιβάλλον ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες των εργαζομένων και ειδικά στις εργασιακές αξίες εξυπηρέτηση κοινού, ομαδικότητα και επαγγελματική εξέλιξη. Τέλος προκειμένου να προβλέψουμε την ικανοποίηση των εργαζομένων αναπτύξαμε ένα μοντέλο πρόβλεψης από τους παράγοντες κύρος, επαγγελματική εξέλιξη, η ανεξαρτησία της εργασία, ο ενθουσιασμός και η επιρροή, καθώς και τους δημογραφικούς παράγοντες χρόνια προϋπηρεσίας και υπηρεσιακή θέση.
Λέξεις Κλειδιά: Εργασιακές αξίες
Επαγγελματική ικανοποίηση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PolitiVirginiaMsc2014.pdf1.7 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.