Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16699
Συγγραφέας: Γιαννάκη, Φωτεινή Μ.
Τίτλος: Το πληροφοριακό περιεχόμενο της έκθεσης ελέγχου από τον εξωτερικό ελεγκτή σχετικά με την αξιοπιστία του εσωτερικού ελέγχου: εμπειρική έρευνα.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Νεγκάκης, Χρήστος
Περίληψη: Οι περισσότερες πλέον οικονομικές μονάδες ελέγχου θεωρούν τον εσωτερικό έλεγχο και την διαχείριση κινδύνων αναπόσπαστο και ζωτικό κομμάτι για την ικανοποιητική και θετική πορεία της εξέλιξης τους στον χώρο της αγοράς. Για τον λόγο αυτό η δημιουργία τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου κρίνεται αναγκαία. Με βάση την εξέταση που πραγματοποιήσαμε στα επόμενα κεφάλαια προέκυψαν κάποια συμπεράσματα. Αναλυτικότερα, φαίνεται ότι η γνώμη της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή σχετικά με την αξιοπιστία του συστήματος εσωτερικού ελέγχου επί των οικονομικών καταστάσεων έχει σημασία για τους επενδυτές. Ωστόσο η ουσιώδης αδυναμία που προκύπτει από τον έλεγχο του εξωτερικού ελεγκτή δεν φαίνεται να επηρεάζει το πληροφοριακό περιεχόμενο των κερδών όπως και το πληροφοριακό περιεχόμενο της μεταβολή των κερδών.
Λέξεις Κλειδιά: Εσωτερικός έλεγχος
Γνώμη εξωτερικού ελεγκτή
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
GiannakiPhoteiniMsc2014.pdf805.11 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.