Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16687
Συγγραφέας: Σταμπολίδου, Ειρήνη
Τίτλος: Το νέο φορολογικό σύστημα της Ελλάδος μετά το Ν.4172/2013 και η σύγκρισή του με αυτό των κυριότερων χωρών του ΟΟΣΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Γκίνογλου, Δημήτριος
Περίληψη: Η παρούσα εργασία χωρίζεται σε πέντε τμήματα. Αρχικά, στο πρώτο μέρος αναλύεται η ίδρυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, όπου μελετάται ο σκοπός και ο τρόπος λειτουργίας του οργανισμού. Στόχος είναι κατανόηση του ρόλου που κατέχει ο οργανισμός και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην παγκόσμια οικονομία. Στη συνέχεια στο δεύτερο κεφάλαιο της εργασίας γίνεται σύντομη μελέτη της διεθνής φορολογίας και κυρίως της φορολογίας στη ζώνη των Βαλκανίων. Την σύντομη αυτή ανάλυση ακολουθεί λεπτομερείς ανάλυση των φορολογικών νομοσχεδίων της Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Μελετώνται αναλυτικά οι φορολογικοί συντελεστές της φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων καθώς επίσης και οι συντελεστές του φόρου προστιθέμενης αξίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφορολόγητο όριο που έχει θέσει κάθε κράτος-μέλος καθώς και οι φορολογήσιμες πηγές που έχει θεσπίσει. Στο τρίτο κεφάλαιο εναποτίθενται τα κυριότερα σημεία του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος βάση του Ν.4172/2013 καθώς επίσης μελετώνται οι κυριότερες αλλαγές που επέφερε στην φορολογία. Έπειτα, στο τέταρτο κεφάλαιο εναποτίθενται μερικά παραδείγματα φορολογίας εταιριών. Τα παραδείγματα μας δείχνουν σε μορφή ποσοστιαίας μεταβολής τις αλλαγές που επέφερε ο νέος ΚΦΕ. Στις πρακτικές εφαρμογές συμπεριλαμβάνονται παραδείγματα φορολογίας ομόρρυθμης εταιρίας, εταιρίας περιορισμένης ευθύνης και ανώνυμης εταιρίας. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της σύγκρισης που έγινε στα φορολογικά νομοσχέδια των σημαντικότερων κρατών – μελών του ΟΟΣΑ (Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία & Ελλάδα). Τα συμπεράσματα περιλαμβάνουν αντιθέσεις και διαφορές που έγιναν αντιληπτές στα φορολογικά νομοσχέδια κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της εργασίας. Παραθέτονται επίσης διαγράμματα με σκοπό την επίτευξη της σύγκρισης των φορολογικών νομοσχεδίων μεταξύ τους.
Λέξεις Κλειδιά: Φορολογία
Φορολογικό σύστημα
ΟΟΣΑ
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
StampolidouEiriniMsc2014.pdf1.68 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.