Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16674
Author: Ράλλη, Ζαχαρένια
Title: Η έννοια της κοστολόγησης και παράγοντες που την επηρεάζουν: εφαρμογή στον τομέα των τροφίμων.
Date Issued: 2014
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Supervisor: Παπαναστασίου, Ιωάννης
Abstract: Τα τελευταία χρόνια το έντονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η μεγάλη διαφοροποίηση των προϊόντων για την καλύτερη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών, οι αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία, καθώς επίσης και η αύξηση του κόστους παραγωγής, ανάγκασαν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις μεταβολές του ανταγωνιστικού πεδίου. Η ένταση και η παγκοσμιοποίηση του ανταγωνισμού, μαζί με τις νέες τεχνολογίες παραγωγής αύξησαν την κρισιμότητα της ακριβούς κοστολόγησης. Η ακριβής γνώση των κοστολογικών δεδομένων της επιχειρηματικής δράσης και ιδιαίτερα του προϊόντος της επιχείρησης αποτελεί μια σημαντική πληροφορία για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Το σύστημα κοστολόγησης που εφαρμόζει κάθε επιχείρηση αποτελεί μια σημαντική πηγή πληροφόρησης για τη λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων. Αποφάσεις που αφορούν την τιμολόγηση, το τμήμα marketing, τον σχεδιασμό του προϊόντος, είναι από τις πιο κρίσιμες που λαμβάνουν τα επιχειρηματικά στελέχη. Συνεπώς οι επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στην αναζήτηση ποιοτικότερων και αποδοτικότερων κοστολογικών συστημάτων.
Keywords: Κοστολόγηση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Appears in Collections:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
RalliZachareniaMsc2014.pdf1.13 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.