Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16674
Συγγραφέας: Ράλλη, Ζαχαρένια
Τίτλος: Η έννοια της κοστολόγησης και παράγοντες που την επηρεάζουν: εφαρμογή στον τομέα των τροφίμων.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαναστασίου, Ιωάννης
Περίληψη: Τα τελευταία χρόνια το έντονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η μεγάλη διαφοροποίηση των προϊόντων για την καλύτερη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών, οι αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία, καθώς επίσης και η αύξηση του κόστους παραγωγής, ανάγκασαν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις μεταβολές του ανταγωνιστικού πεδίου. Η ένταση και η παγκοσμιοποίηση του ανταγωνισμού, μαζί με τις νέες τεχνολογίες παραγωγής αύξησαν την κρισιμότητα της ακριβούς κοστολόγησης. Η ακριβής γνώση των κοστολογικών δεδομένων της επιχειρηματικής δράσης και ιδιαίτερα του προϊόντος της επιχείρησης αποτελεί μια σημαντική πληροφορία για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Το σύστημα κοστολόγησης που εφαρμόζει κάθε επιχείρηση αποτελεί μια σημαντική πηγή πληροφόρησης για τη λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων. Αποφάσεις που αφορούν την τιμολόγηση, το τμήμα marketing, τον σχεδιασμό του προϊόντος, είναι από τις πιο κρίσιμες που λαμβάνουν τα επιχειρηματικά στελέχη. Συνεπώς οι επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στην αναζήτηση ποιοτικότερων και αποδοτικότερων κοστολογικών συστημάτων.
Λέξεις Κλειδιά: Κοστολόγηση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
RalliZachareniaMsc2014.pdf1.13 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.