Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16665
Συγγραφέας: Χατζηχριστοδούλου, Χρήστος
Τίτλος: Χρηματοοικονομική ανάλυση των δήμων Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων Κορσεών: μια εμπειρική προσέγγιση από τον νόμο του Καλλικράτη και μετά.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαναστασίου, Ιωάννης
Περίληψη: Στην παρούσα εργασία γίνεται μια χρηματοοικονομική ανάλυση των 3 δήμων της περιφερειακής ενότητας Σάμου, δηλαδή των δήμων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών. Η ανάλυση ξεκινάει ύστερα από την εφαρμογή του νόμου του Καλλικράτη, δηλαδή από 1/1/2011 και μετά. Για την χρηματοοικονομική ανάλυση χρησιμοποιήθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις των 3 αυτών δήμων, που είχαμε στην διάθεσή μας. Μελετήθηκαν διάφοροι αριθμοδείκτες που υπάρχουν στην βιβλιογραφία. Επίσης, έγινε και ανάλυση με καταστάσεις κοινού μεγέθους. Τέλος, εισάγαμε δυο διαφορετικές κατηγορίες αριθμοδεικτών, ώστε να ελέγξουμε αν οι 3 αυτοί δήμοι είναι αναλογικά παρόμοιοι, δηλαδή αν έχουν τα ίδια οικονομικά στοιχεία, έχοντας τον ίδιο πληθυσμό ή την ίδια έκταση. Τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι ενδιαφέροντα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την σωστή διοίκηση ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι ο δήμος. Επίσης, δίνονται πολλά ερεθίσματα, ώστε η έρευνα να συνεχιστεί στο μέλλον. Ένα μέλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, που αν το δούμε και επιστημονικά, μπορεί να γίνει καλύτερο για όλους μας.
Λέξεις Κλειδιά: Χρηματοοικονομική ανάλυση
Δήμος Σάμου
Ν3852/2010
Δήμος Ικαρίας
Δήμος Φούρνων Κορσεών
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ChatzichristodoulouChristosMsc2014.pdf827.77 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.