Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16631
Συγγραφέας: Γιογκατζόγλου, Μαρία Ηλιάνα
Τίτλος: Ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος και η επίδραση της αναβαλλόμενης φορολογίας στη διαχείριση των κερδών των εισηγμένων στο Χ.Α.Α. ανωνύμων εταιριών.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Γκίνογλου, Δημήτριος
Περίληψη: Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάλυση, η περιγραφή και η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το νεοψηφισμένο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) και την επίδραση του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 12: Φόροι Εισοδήματος στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών Ανώνυμες Εταιρίες. Η δομή της εργασίας ξεκινά παραθέτοντας αναλυτικά το νέο ΚΦΕ, τόσο τις γενικές διατάξεις, όσο και αυτές που ισχύουν για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο ΚΦΕ συμπληρώνεται με τις διορθωτικές διατάξεις και ερμηνείες στα εκάστοτε άρθρα. Τέλος, στο πρώτο μέρος της διπλωματικής αυτής εργασίας γίνεται λόγος για τις καινοτομίες τις οποίες εισάγει ο νέος ΚΦΕ, αλλά αντιπαρατίθενται και με τις πολλαπλές ασάφειές του. Το δεύτερο μέρος ξεκινάει με τον ορισμό και την έννοια των Ανωνύμων Εταιριών και ειδικότερα των εισηγμένων στο Χ.Α.Α.. Στη συνέχεια αναλύεται η έννοια και το πλαίσιο εφαρμογής του ΔΛΠ 12: Φόροι Εισοδήματος, καθώς και ο τρόπος παρουσίασής του μέσα από τις οικονομικές καταστάσεις. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η επίδραση που έχει στη χώρα μας η ολιγοετής εφαρμογή της αναβαλλόμενης φορολογίας στα κέρδη τόσο των τραπεζών όσο και γενικά των εισηγμένων Α.Ε.. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται παραδείγματα που εφάρμοσαν την πολιτική των αναβαλλόμενων φόρων και είχαν ως αποτέλεσμα η αξία των μετοχών τους και γενικά τα κέρδη τους να αυξάνονται ή να μειώνονται. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα τελικά μας συμπεράσματα.
Λέξεις Κλειδιά: Νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος
Αναβαλλόμενη φορολογία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
GiogkatzoglouMariaIlianaMsc2014.pdf1.53 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.