Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16619
Συγγραφέας: Τσιούφη, Μαρία
Τίτλος: Συγκριτική αξιολόγηση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας ανώνυμων επιχειρήσεων σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο και Π.Γ.Δ.Μ.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στην εξέταση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιρειών στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Π.Γ.Δ.Μ. Συγκεκριμένα για το σύνολο των χωρών εξετάστηκε το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο και τα είδη των μετοχών, τα όργανα διοίκησης, οι πληροφορίες που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο καταστατικό, οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, οι διαδικασίες συγχώνευσης, διάσπασης, μετατροπής, λύσης και εκκαθάρισης των ανωνύμων εταιρειών. Από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι η Π.Γ.Δ.Μ. διαθέτει τις πιο απλοποιημένες διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας μεταξύ των εξεταζόμενων χώρων και σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερα χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές την καθιστά μια από τις ελκυστικότερες χώρες για τη δραστηριοποίηση Ανωνύμων Εταιρειών. Η επιλογή μιας χώρας για την ίδρυση και τη λειτουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας θα πρέπει να βασίζεται σε δεδομένα τα οποία σχετίζονται με τον κλάδο στον οποίο πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και όχι αποκλειστικά στην ελκυστικότητα υφιστάμενων χαμηλών φορολογικών συντελεστών.
Λέξεις Κλειδιά: Ανώνυμες εταιρίες
Ίδρυση ΑΕ
Λειτουργία ΑΕ
Κύπρος
Αλβανία
Βουλγαρία
ΠΓΔΜ
Ελλάδα
Αξιολόγηση
Πληροφορίες: Διπλωματική Eργασία - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsiouphiMariaMsc2014present.pdf346.62 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
TsiouphiMariaMsc2014.pdf1.13 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons