Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16616
Συγγραφέας: Μιχαηλίδου, Ευθαλία
Τίτλος: Τα διεθνή λογιστικά πρότυπα και η επίδρασή τους στις οικονομικές καταστάσεις των ελληνικών επιχειρήσεων: εφαρμογή του ΔΛΠ 16 σε μικρομεσαία επιχείρηση.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Νεγκάκης, Χρήστος
Περίληψη: Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα επινοήθηκαν αφενός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λογιστική, όπως αυτή χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και αφετέρου για να αποτελέσουν μια κοινή ‘γλώσσα επικοινωνίας’ αναμεταξύ των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι προσδίδουν ομοιογένεια και συγκρισιμότητα στα αποτελέσματά τους, διευκολύνοντας τους πάσης φύσεως ενδιαφερόμενους να λάβουν ορθολογικές αποφάσεις έχοντας πλήρη επίγνωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης της υπό εξέταση οικονομικής μονάδας. Στην Ελλάδα, το υφιστάμενο Εθνικό Λογιστικό Σχέδιο καθυστέρησε χαρακτηριστικά να αντικατασταθεί από το σύγχρονο Διεθνές, λόγω της έλλειψης του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου, αλλά και της αρχικής σχετικής απροθυμίας των οικονομικών μονάδων να εκσυγχρονιστούν. Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το έναυσμα και οι πρώτες πειραματικές δοκιμές στέφθηκαν με επιτυχία, ολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις (ακόμη και χωρίς να είναι υποχρεωμένες) ενστερνίστηκαν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και ωφελήθηκαν από τα αποτελέσματά τους. Με το μέλλον της λογιστικής επιστήμης να φαίνεται άρρηκτα πλέον συνδεδεμένο με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, το παρόν πόνημα έχει σκοπό να αναδείξει τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την εφαρμογή των ΔΛΠ και να παρακινήσει -στο βαθμό που δύναται- κάθε ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση να εκσυγχρονιστεί με την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.
Λέξεις Κλειδιά: Ενσώματες ακινητοποιήσεις
ΔΛΠ 16
Πάγια
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MichailidouEuthaliaMsc2014.pdf561.29 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.