Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16604
Συγγραφέας: Κωτούλα, Ευθυμία
Τίτλος: Λογιστική απάτη, παραποίηση οικονομικών καταστάσεων και ο ρόλος του εγκληματολογικού λογιστή στην αντιμετώπισή της.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία επιλέχθηκε και συντάχθηκε με σκοπό να παρουσιάσει τις διάφορες πτυχές του φαινομένου της Παραποίησης των Οικονομικών Καταστάσεων, καθώς και το ρόλο που διαδραματίζει η νέα και ταχέως εξελισσόμενη ειδικότητα της λογιστικής αυτή του Εγκληματολογικού Λογιστή. Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος της εργασίας περιλαμβάνει επισκόπηση της υπάρχουσας ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας αναφορικά με τα κίνητρα, τις πρακτικές, αλλά και τους τρόπους εντοπισμού και πρόληψης της λογιστικής απάτης καθώς και μία παρουσίαση των οικονομικών σκανδάλων μεγάλων εταιρειών που συγκλόνισαν και ταρακούνησαν την παγκόσμια αγορά. Στο δεύτερο μέρος, εξετάζεται η ειδικότητα του εγκληματολογικού λογιστή όπως και η διαδικασία της έρευνας που ακολουθεί ώστε να διαπιστωθεί εάν υφίσταται απάτη. Επιπλέον, παρουσιάζονται μελέτες περίπτωσης για λογιστικές απάτες που καταχωρούνται σε λογιστικά βιβλία, αναλύεται ο τρόπος εντοπισμού απάτης όταν η συναλλαγές δεν καταχωρούνται σε λογιστικά βιβλία και γίνεται μια σύντομη αναφορά στο ξέπλυμα χρήματος. Στον επίλογο επιχειρείται να γίνουν κάποιες προτάσεις με σκοπό την αποτροπή ή καταστολή της λογιστικής απάτης και γίνεται αναφορά σχετικά με την εξέλιξη του επαγγέλματος του εγκληματολογικού λογιστή μελλοντικά.
Λέξεις Κλειδιά: Λογιστική απάτη
Παραποίηση οικονομικών καταστάσεων
Εγκληματολογικός λογιστής
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KotoulaEuthimiaMsc2014.pdf1.29 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.