Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16601
Συγγραφέας: Μπάρμπας, Αλέξανδρος
Τίτλος: Οι προγνωστικοί παράγοντες της προσωπικότητας και η μεντορική εμπειρία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ: η μελέτη περίπτωσης της ΔΕΔΔΗΕ Θεσσαλονίκης.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Βαλκάνος, Ευθύμιος
Περίληψη: Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η διερεύνηση των Χαρακτηριστικών της Προσωπικότητας των εργαζομένων της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και η σχέση τους με την Μεντορική Εμπειρία τους. Μελετήθηκαν τα 5 Χαρακτηριστικά της Προσωπικότητας όπως ορίζονται από το Μοντέλο των Πέντε Παραγόντων καθώς επίσης και η Μεντορική Εμπειρία των εργαζομένων. Η εργασία βασίστηκε σε μία ποσοτική έρευνα με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 113 ατόμων. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν ήταν άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών και όλων των τομέων εργασίας μέσα στην επιχείρηση. Η έρευνα διεξήχθη κατά την περίοδο Ιούλιος – Αύγουστος 2014. Τα αποτελέσματα έδειξαν την ύπαρξη Μεντορικής Εμπειρίας στους εργαζομένους ως Προστατευόμενοι αλλά και ως Μέντορες. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά: Εξωστρέφεια, Συναισθηματική Ισορροπία, Ευφυΐα/ Φαντασία, Συγκαταβατικότητα και Ευσυνειδησία έδειξαν να επηρεάζονται από ορισμένους Δημογραφικούς Παράγοντες καθώς επίσης και να συσχετίζονται με την Μεντορική Εμπειρία.
Λέξεις Κλειδιά: Μέντορινγκ
Προσωπικότητα
Χαρακτηριστικά
ΔΕΔΔΗΕ
Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
BarmpasAlexandrosMsc2014.pdf2.22 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.