Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16251
Συγγραφέας: Γρηγοριάδου, Ισμήνη
Τίτλος: Η ιστορία της επιστήμης, μια παρήγορη μελέτη και η προσφορά της στην εκπαίδευση. Με την ματιά του Julian Huxley.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Τριάρχου, Λάζαρος
Περίληψη: Ο Sir Julian Huxley ήταν ένας άγγλος εξελικτικός βιολόγος, ευγονιστής και διεθνιστής. Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1887. Ήταν υποστηρικτής της φυσικής επιλογής και μια ηγετική φιγούρα των μέσων του 20ου αιώνα. Ήταν ο πρώτος διευθυντής της UNESCO και ιδρυτικό μέλος της WWF. Ήταν πολυγραφότατος και ασχολήθηκε με πληθώρα επιστημονικών θεμάτων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγραψε και το φιλοσοφικό δοκίμιο «Η Ιστορία της επιστήμης» στο οποίο έγινε προσπάθεια άσκησης κριτικής και τεκμηρίωσης /ανάπτυξης μιας θέσης επάνω στο θέμα. Επίσης διαπιστώθηκε κατά πόσο το θέμα είναι ακόμα επίκαιρο, παρόλα τα χρόνια που πέρασαν από την συγγραφή του. Βλέποντας τα παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει σαφές το νόημα του κειμένου και η τεκμηρίωση τους, διαπιστώθηκε η ορθότητα των παραδειγμάτων και της τεκμηρίωσης του. Επιπρόσθετα μέσα από το κείμενο ξεπηδούν αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία καλούμαστε να εντοπίσουμε και να αναπτύξουμε. Ένα από αυτά είναι η χρησιμότητα της Ιστορίας της Επιστήμης στην Εκπαίδευση και τα οφέλη που αποκομίζουμε από αυτή. Επίσης για ποιους λόγους δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ στις μέρες μας η Ιστορία της Επιστήμης και τι την οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.
Λέξεις Κλειδιά: Ιστορία της επιστημής
Εκπαίδευση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
GrigoriadouIsminiMsc2014.pdf1.67 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
GrigoriadouIsmini_license.pdf74.93 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.