Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16249
Συγγραφέας: Κώνα, Βασιλική
Τίτλος: Σύγκριση Διαγνωστικής αξιοπιστίας-ακρίβειας μεταξύ των κριτηρίων Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) του DSM-IV, ICD-10 και των Κριτηρίων Παυλίδη σε ενήλικους.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Παυλίδης, Γεώργιος Θ.
Περίληψη: Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ελέγξει τη διαγνωστική αξιοπιστία-ακρίβεια μεταξύ των κριτηρίων ΔΕΠΥ (ADHD) του DSM-IV,του ICD-10 και των Κριτηρίων του Καθηγητή Παυλίδη σε ενήλικους. Αρχικά έγινε μία σύγκριση μεταξύ των κριτηρίων του DSM-IV και του ICD-10 μέσα από έρευνες που έχουν γίνει παλιότερα. Η ανασκόπηση στη βιβλιογραφία δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα δύο διαγνωστικά κριτήρια, οι οποίες επηρεάζουν καθοριστικά τη διαγνωστική διαδικασία και τα αποτελέσματά της. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα κατά πόσον αυτά τα δύο διαγνωστικά εργαλεία σχετίζονται μεταξύ τους αλλά και με τα κριτήρια Παυλίδη και κατά πόσον οι διαγνωστικές ερωτήσεις Παυλίδη μπορούν να βρουν ότι κάποιος έχει ΔΕΠΥ (ADHD) ή όχι.
Λέξεις Κλειδιά: ΔΕΠΥ, (ADHD)
DSM-IV, ICD-10
Κριτήρια Παυλίδη
Διάγνωση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KonaVasiliki_license.pdf81.22 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
KonaVasilikiMsc2014.pdf6.33 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.