Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16100
Συγγραφέας: Τσιαούση, Ματθίλδη
Τίτλος: Βέλτιστες πρακτικές ηλεκτρονικής υγείας στην Ελλάδα σε σύγκριση με αντίστοιχες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Στειακάκης, Εμμανουήλ
Περίληψη: Η παρούσα Διπλωματική εργασία μελετά της χρήση της Ηλεκτρονικής Υγείας και των Βέλτιστων Πρακτικών που χρησιμοποιούνται.Η εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επηρεάζουν τον τομέα της Ηλεκτρονικής Υγείας.Η Ηλεκτρονική Υγεία,μπορεί να συμβάλλει στην εξασφάλιση βελτιωμένης υγειονομικής περίθαλψης με μικρότερη δαπάνη.Η παρούσα λοιπόν διπλωματική εξετάζει τις υπηρεσίες της Ηλεκτρονικής Υγείας που παρέχονται,πως αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν και τι προσφέρουν. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάλυση των βέλτιστων πρακτικών ηλεκτρονικής υγείας στην Ελλάδα και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες,το σύστημα των πρακτικών αλλά και των συστημάτων υγείας που χρησιμοποιούν αλλά και η σύγκριση μεταξύ των πρακτικών. Στο 1ο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια των πληροφοριακών συστημάτων,οι τύποι γενικά των πληροφοριακών συστημάτων αλλά και τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των πληροφοριακών συστημάτων. Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται η εισαγωγή στα πληροφοριακά συστήματα υγείας και στην ανάλυση των πληροφοριακών συστημάτων υγείας καθώς και τα κριτήρια των πληροφοριακών συστημάτων υγείας. Στο 3ο κεφάλαιο γίνεται η εισαγωγή στο πληροφοριακό σύστημα νοσοκομείου,στα χαρακτηριστικά του σύστήματος αυτού και στους στόχους των πληροφοριακών συστημάτων υγείας. Στο 4ο κεφάλαιο γίνεται η εισαγωγή στη ηλεκτρονική υγεία,αναλύονται οι στόχοι της ηλεκτρονικής υγείας αλλά και τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα της χρήσης του διαδικτύου ως εφαρμογή ηλεκτρονικής υγείας Στο 5ο κεφάλαιο πραγματοποιείται η εισαγωγή και η ανάλυση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας. Στο 6ο κεφάλαιο γίνεται η εισαγωγή στην ηλεκτρονική υγεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ,η υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί, οι μελλοντικές δραστηριότητες αλλά και τα προγράμματα ευρωπαϊκου χαρακτήρα που πραγματοποιούνται. Στο 7ο κεφάλαιο αναλύονται οι μελέτες περιπτώσεων ανά χώρα και πραγματοποιείται η σύγκριση των βέλτιστων πρακτικών ηλεκτρονικής υγείας.
Λέξεις Κλειδιά: Ηλεκτρονική υγεία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsiaousiMatthildiMsc2014.pdf11.39 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.