Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16044
Συγγραφέας: Χατζηγεωργίου, Γεώργιος
Τίτλος: Ανάπτυξη ενός Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών για την καταγραφή και αναπαράσταση τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Σαμαράς, Νικόλαος
Περίληψη: Η παρούσα εργασία αφορά ένα γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα με θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο www.troxaia.gr και που προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δει με απλό και κατανοητό τρόπο τα σημεία στα οποία γίνονται θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ανά την Ελλάδα. Σκοπός της εργασίας είναι να επισημάνει την προσοχή των οδηγών οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν σε ένα οδικό δίκτυο, να δουν που υπάρχουν επικίνδυνα σημεία και να έχουν αυξημένο το αίσθημα της προσοχής σε εκείνες τις περιοχές. Στην εφαρμογή προσφέρονται και φίλτρα τα οποία μπορεί να ενεργοποιήσει κανείς σε όποιο συνδυασμό επιθυμεί για να δει συγκεκριμένα δεδομένα. Στόχος λοιπόν, είναι να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα μέσω της ενημέρωσης των οδηγών από τον διαδραστικό χάρτη ατυχημάτων. Προγραμματιστικά έχει αναπτυχθεί σε γλώσσα προγραμματισμού PHP συνδυαστικά με άλλες γλώσσες προγραμματισμού όπως JavaScript, MySQL και AJAX ενώ έγινε ενσωμάτωση του API της Google για τους χάρτες. Υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες μέσα στην εργασία οι οποίες εξηγούν τόσο τη διαδικασία της λειτουργίας χρήσης όσο και τη λειτουργία διαχείρισης (εισαγωγή νέων δεδομένων)
Λέξεις Κλειδιά: Τροχαία
GIS
Ατυχήματα
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών
Χάρτης
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
GiorgosChatzigeorgiouMsc2013extra1.zipΒάση δεδομένων57.33 kBzipΠροβολή/Ανοιγμα
GiorgosChatzigeorgiouMsc2013extra2.zipΚώδικας15.95 MBzipΠροβολή/Ανοιγμα
ChatzigeorgiouGeorgiosMsc2013present.pdfΣυνοδευτικό υλικό302.98 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
ChatzigeorgiouGeorgiosMsc2013.pdf16.22 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons