Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16007
Συγγραφέας: Παντελίδου, Κυριακή
Τίτλος: Διαπίστευση μεταπτυχιακών προγραμμάτων: διερεύνηση και συγκριτική αξιολόγηση μοντέλων και βέλτιστων πρακτικών: η περίπτωση του προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Γκοτζαμάνη, Κατερίνα
Περίληψη: Η παρούσα εργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MBA executive του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εξετάζει τη διαδικασία διαπίστευσης των προγραμμάτων ΜΒΑ. Όλο και περισσότερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως επιδιώκουν τη διαπίστευση τους από παγκόσμιους φορείς είτε ως ιδρύματα συνολικά, είτε ως σχολές ή τμήματα, είτε ως προγράμματα σπουδών, π.χ. MBA. Από την παγκόσμια βιβλιογραφία φαίνεται ότι η διαπίστευση και γενικότερα η διασφάλιση ποιότητας απασχολεί τους πανεπιστημιακούς κύκλους. Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι φορείς διαπίστευσης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα για τα προγράμματα MBA, παρατίθενται παραδείγματα «καλών πρακτικών» και εξετάζεται η περίπτωση του προγράμματος MBA του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε σχέση με τα βασικότερα κριτήρια του φορέα διαπίστευσης Association of MBAs (ΑΜΒΑ). Τέλος, γίνονται προτάσεις σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα σε σχέση με τα κριτήρια της ΑΜΒΑ.
Λέξεις Κλειδιά: Διαπίστευση
Μεταπτυχιακά
Αξιολόγηση
MBA
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PantelidouKyriakiMsc2014.pdf785.36 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.