Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15999
Συγγραφέας: Κωνσταντινίδου, Ελένη
Τίτλος: O κλάδος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης: η περίπτωση της εταιρίας "ΓΕΚΕ Ανώνυμος εταιρία ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων".
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Λαζαρίδης, Γιάννης Τ.
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο αφ’ ενός την εξέταση του κλάδου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα κατά την επταετία 2006-2012 και αφ’ ετέρου τη χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρίας ‘ΓΕΚΕ Α.Ε. Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων’, εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με κύρια δραστηριότητα την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου ‘President’ στην περιοχή της Αττικής. Όσον αφορά τον κλάδο, στόχο έχει να εξετάσει την πορεία του, την τρέχουσα κατάστασή του, τα προβλήματα, τις προοπτικές και το μέλλον του με έμφαση στο να αναδείξει τις όποιες επιδράσεις ή μεταβολές προκάλεσε στην εξέλιξή του η εμφάνιση της διεθνούς και εγχώριας οικονομικής κρίσης από το 2008 και έπειτα. Αναφορικά με τη μελέτη της εταιρίας ΓΕΚΕ Α.Ε., στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής ανάλυσης που θα πραγματοποιηθεί, γίνεται μια σύντομη αναφορά στο θεωρητικό πλαίσιο των εργαλείων με βάση τα οποία αυτή διενεργείται, ενώ η έμφαση δίνεται στη χρήση των εργαλείων αυτών για την άντληση πληροφοριών και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Κάνοντας χρήση αυτών των εργαλείων, η ανάλυση αποσκοπεί στο να εξετάσει βασικά μεγέθη της εταιρίας ΓΕΚΕ Α.Ε. για την επταετία 2006-2012 και να αξιολογήσει την πορεία της, τη θέση της στον κλάδο, να αναδείξει τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της και να εκτιμήσει έως ένα βαθμό τη μελλοντική διαδρομή της. Η διπλωματική εργασία ολοκληρώνεται με την παράθεση των συμπερασμάτων που προέκυψαν από την ανάλυση τόσο του κλάδου όσο και της εταιρίας καθώς και με τη διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εξεταζόμενης εταιρίας.
Λέξεις Κλειδιά: Χρηματοοικονομική ανάλυση
Ξενοδοχειακός κλάδος
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KonstantinidouEleniMsc2014.pdf2.28 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.