Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15974
Συγγραφέας: Σιβένα, Σοφία
Τίτλος: Οι αντιλήψεις των εθελοντών ως βασικός παράγοντας της κοινωνικής προσφοράς και της ενίσχυσης του κοινωνικού έργου.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Αλετράς, Βασίλειος
Περίληψη: Ο εθελοντισμός είναι μια προσωπική απόφαση του πολίτη που επιθυμεί χωρίς να λάβει αμοιβή ή κάποιο αντάλλαγμα να συμβάλλει στην εκπλήρωση κάποιου στόχου που βοηθά στην διατήρηση της κοινωνικής ευημερίας. Στην Ελλάδα η συμμετοχή των πολιτών σε εθελοντικές ενώσεις διαχρονικά αυξάνεται. Μια από τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες εθελοντικές ενώσεις στην χώρα είναι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η έρευνα που έγινε στα πλαίσια της εργασίας αυτής αποσκοπεί να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πολίτες αποφασίζουν να συμμετάσχουν στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συγκεκριμένα ερευνήθηκαν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των εθελοντών, τα κίνητρα που τους ωθούν να γίνουν εθελοντές, η επίδραση που η απόφασή τους αυτή έχει σε λοιπές πτυχές του βίου τους και ο βαθμός ικανοποίησης από την εθελοντική τους δράση. Τα βασικά ευρήματα ήταν ότι οι εθελοντές υποκινούνται από προσωπικές ηθικές αξίες και αρχές, δεν αποσκοπούν να λάβουν κάποια συγκεκριμένη αναγνώριση ή να λάβουν άλλα προσωπικά οφέλη, παρά μόνο να συμβάλουν στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Επιπρόσθετα, ο βαθμός ικανοποίησης από την συμμετοχή τους στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι μεγάλος και μάλιστα θεωρούν ότι μελλοντικά θα δραστηριοποιούνται περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως με το έργο αυτό.
Λέξεις Κλειδιά: Εθελοντισμός
Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
SivenaSophiaMsc2013.pdf629.47 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons