Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15931
Συγγραφέας: Μπουσάκη, Αικατερίνη
Τίτλος: Συναισθηματική εργασία στις σχέσεις με πελάτες και συναδέλφους: εξετάζοντας τις επιπτώσεις της σε διαστάσεις της εργασιακής ευημερίας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Montgomery, Anthony J.
Περίληψη: Η παρούσα εργασία επιδιώκει να διευρύνει το πεδίο μελέτης της συναισθηματικής εργασίας και των επιπτώσεών της σε δύο επίπεδα. Το πρώτο και βασικό επίπεδο, αφορά την εξέταση της συναισθηματικής εργασίας όταν αυτή ασκείται με αποδέκτη των συναισθημάτων τους συναδέλφους. Το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει τη μελέτη ενός εύρους επαγγελμάτων πέραν αυτών που τυπικά θεωρούνται ως επαγγέλματα στα οποία ασκείται συναισθηματική εργασία. Στη μελέτη της συναισθηματικής εργασίας, υιοθετείται η στρατηγική της αρνητικής συμφωνίας καθώς και η θετική συμφωνία, ως εναλλακτικές των στρατηγικών της επιφανειακής και βαθύτερης δράσης. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν, προσφέρουν χρήσιμα στοιχεία για την κατανόηση της διαχείρισης των συναισθημάτων εντός των επιχειρήσεων και των συνεπειών της, σε εργαζόμενους διαφόρων επαγγελμάτων.
Λέξεις Κλειδιά: Συναισθηματική εργασία
Κυνισμός
Επαγγελματική εξουθένωση
Επιφανειακή δράση
Βαθύτερη δράση
Αρνητική συμφωνία
Συνάδελφοι
Πελάτες
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
BousakiAikateriniMsc2013.pdf1.36 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons