Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15930
Συγγραφέας: Τσαρεκτσή, Τζενάν
Τίτλος: Η δευτεροβάθμια μειονοτική εκπαίδευση από την οπτική της διαπολιτισμικότητας και οι επιμορφωτικές ανάγκες των μειονοτικών εκπαιδευτικών.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Δαγδιλέλης, Βασίλειος
Περίληψη: Η παρούσα εργασία έχει ως βασικό σκοπό την διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των μειονοτικών εκπαιδευτικών που εργάζονται στην δευτεροβάθμια μειονοτική εκπαίδευση στην περιοχή της Θράκης. Αναδεικνύει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά ως προς το περιεχόμενο της επιμόρφωσης, τον χρόνο, την μέθοδο και την διάρκεια υλοποίησης. Οι συνεντεύξεις διενεργήθηκαν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2012 στην πόλη της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Οι συνεντευξιαζόμενοι στο τελικό δείγμα της έρευνας ήταν δεκαέξι εκπαιδευτικοί εκ των οποίων συμμετείχαν και δύο μετακλητοί εκπαιδευτικοί από Τουρκία. Για την συλλογή και την επεξεργασία των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των συνεντεύξεων και πιο συγκεκριμένα η ημιδομημένη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι μειονοτικοί εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ανάγκη για επιμόρφωση σε ποικίλες θεματικές ενότητες αλλά και την έλλειψη προγραμμάτων επιμόρφωσης με βασικότερες την δίγλωσση εκπαίδευση και τις νέες διδακτικές μάθησης. Τέλος, αναδεικνύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω σχολεία , οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ εκπαιδευτικών ,γονέων και μαθητών.
Λέξεις Κλειδιά: Δίγλωσση μειονοτική εκπαίδευση
Mειονοτικός εκπαιδευτικός
Mουσουλμανική μειονότητα
Mειονοτικά σχολεία
Διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών
Διαπολιτισμική εκπαίδευση
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsarektsiTzenanMsc2013.pdf1.76 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons