Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15911
Συγγραφέας: Χαμτζίδου, Χριστίνα
Τίτλος: Η έννοια του προσωπικού ως αριθμητικό κριτήριο υπαγωγής ανωνύμου εταιρίας σε έλεγχο νομίμου ελεγκτή ή ελεγκτικού γραφείου.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Σκαλίδης, Ελευθέριος
Περίληψη: Στην προκειμένη διπλωματική εργασία, σκοπός είναι να δοθεί πρακτική απάντηση σχετικά με τη καταμέτρηση του προσωπικού των ανωνύμων εταιριών, ως κριτήριο ελέγχου από νόμιμο ελεγκτή ή ελεγκτικό γραφείο, καθότι παραλείπεται η διευκρίνιση αυτού από το αντίστοιχο άρθρο του Νόμου 2190/20 Περί Ανωνύμων Εταιριών. Παρόλα αυτά, η βάση των κριτηρίων και του ελέγχου προϋποθέτει εκτενή αναφορά στο θεσμό της Ελεγκτικής. Η σύνδεση των δύο θεμάτων έγκειται στα κριτήρια που προϋποθέτουν την ύπαρξη νομίμου ελεγκτή στις ανώνυμες εταιρίες, με σκοπό τον έλεγχο και την επιβεβαίωση της ορθότητας ή την απόρριψη των ετήσιών οικονομικών καταστάσεων αυτών. Ένα από τα τρία κριτήρια που ορίζει ο Νόμος 2190/1920 είναι ο αριθμός των εργαζομένων. Οι διακρίσεις του προσωπικού των εταιριών καθώς και ο τρόπος υπολογισμού του ετήσιου μέσου όρου εργαζομένων είναι, επίσης, θέματα που θα μας απασχολήσουν περαιτέρω.
Λέξεις Κλειδιά: Ελεγκτική
Εργατικό Δίκαιο
Εργαζόμενος
Νόμιμος ελεγκτής
Εξαρτημένη εργασία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ChamtzidouChristinaMsc2013.pdf560.63 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.