Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15884
Συγγραφέας: Ασλαμπαντζίδου, Σωτηρία
Τίτλος: Η συμβολή της κατάστασης ταμειακών ροών στη δυνατότητα πρόβλεψης των ταμειακών ροών μέσα από πληροφορίες που παρέχουν οι δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Νεγκάκης, Χρήστος
Περίληψη: Τα Διεθνή Λογιστικά πρότυπα εκτιμούν την ερμηνευτική ικανότητα της κατάστασης Ταμειακών Ροών και καθιστούν υποχρεωτική τη σύνταξη και δημοσίευση αυτής ως συνδεόμενο μέρος των λογιστικών Καταστάσεων. Το Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 7 «Καταστάσεις των Ταμειακών Ροών» έχει θωρακίσει την ορθή πληροφοριακή υπόσταση των λογιστικών μεγεθών των εταιρειών. Επιπλέον η συνεχώς αυξανόμενη τεχνολογική υποστήριξη των επιχειρήσεων προσφέρει την δυνατότητα μελέτης άλλων μεγεθών πλέον των κερδών. Αυτή η ενίσχυση της πληροφορίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης συντελείται με την κατάρτιση και δημοσίευση της Κατάστασης Ταμειακών ροών.Οι Ταμειακές Ροές μας δίνουν πληροφορίες για την μεταβολή στην καθαρή περιουσία και τα χρηματοοικονομικά στοιχεία μίας εταιρείας αλλά και κατά πόσο μία εταιρεία μπορεί να επηρεάζει τα ποσά και το χρόνο των ταμειακών ροών δεδομένων των συνθηκών της οικονομίας αλλά και του κλάδου στον οποίο ανήκει. Στην παρούσα εργασία γίνεται αρχικά μία προσπάθεια περιγραφής της αναγκαιότητας να εκτιμηθεί η συμβολή της Κατάστασης Ταμειακών ροών στην συνολική εκτίμηση των οικονομικών Καταστάσεων που επιβάλουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Σκοπός της εργασίας είναι να αναδειχτεί το ουσιώδες του ΔΛΠ 7 και να εξετάσει την ύπαρξη μίας σχετικής προγνωστικής ικανότητας των κερδών, των λειτουργικών ροών όπως αναφέρονται στην κατάσταση ταμειακών ροών, στην πρόβλεψη των μελλοντικών ταμειακών ροών. Τέλος, ύστερα από μία επισκόπηση στη διεθνή βιβλιογραφία, παρουσιάζεται μια εξέταση για τον βαθμό στον οποίο οι ταμειακές ροές μπορούν να προβλέψουν τις μελλοντικές ταμειακές ροές. Το δείγμα περιλαμβάνει 179 εταιρείες που απαριθμούνται στο Χρηματιστήριο των Αθηνών μεταξύ 2005 και 2012.
Λέξεις Κλειδιά: Ταμειακές ροές
Κατάσταση ταμειακών ροών
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
AslampantzidouSotiriaMsc2013.pdf805.02 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.