Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15871
Συγγραφέας: Τσιτουρίδου, Σοφία
Τίτλος: Χρηματοοικονομική ανάλυση των ειδών υγιεινής: η περίπτωση της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γερμανίας στην περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Λαζαρίδης, Γιάννης Τ.
Περίληψη: Στον κλάδο των ειδών υγιεινής δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων οι περισσότερες των οποίων ασχολούνται με τις εισαγωγές και το εμπόριο των εξεταζόμενων προϊόντων. Με την παραγωγή ειδών υγιεινής ασχολείται ένας περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων. Η εξεταζόμενη αγορά συνδέεται άμεσα με το γενικότερο οικονομικό κλίμα, καθώς η ζήτηση για είδη υγιεινής εξαρτάται από την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας. Επίσης, η εξέλιξη των χορηγήσεων στεγαστικών δανείων και δανείων για ανακαινίσεις (κατοικιών, κτιρίων κλπ.), η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από τη διαμόρφωση των επιτοκίων και τη σχετική πολιτική των τραπεζών (όροι δανειοδότησης κλπ.), αποτελεί ισχυρό παράγοντα που επηρεάζει την ανάπτυξη της αγοράς ειδών υγιεινής. Στη συνέχεια ακολουθούν τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης παρουσιασμένα βάσει του υποδείγματος των πέντε δυνάμεων του Porter και της ανάλυσης SWOT. Τέλος, συνοψίζονται τα βασικά σημεία που προέκυψαν από τη χρηματοοικονομική ανάλυση.
Λέξεις Κλειδιά: Είδη υγιεινής
Χρηματοοικονομική ανάλυση ειδών υγιεινής
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsitouridouSophiaMsc2013.pdf11.36 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.