Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15846
Author: Καρανάτσιος, Αθανάσιος
Title: Το φαινόμενο της κατάρρευσης των τραπεζών και τρόποι αντιμετώπισης της: διερεύνηση ευρωπαϊκών και ελληνικών περιπτώσεων.
Date Issued: 2013
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων
Supervisor: Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Abstract: Η χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από τον υπερδανεισμό του τομέα real estate των ΗΠΑ και εξαπλώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παγκοσμίως έφερε και στην Ευρώπη άλλα και την χώρα μας την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμών που θα διασφαλίζουν τη θωράκιση και σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος αλλά και την προστασία των καταθετών από τις παρενέργειες που μπορούν να προκληθούν λό-γω προβλημάτων βιωσιμότητας των τραπεζών. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να επεκταθεί ευρύτερα στους βασικούς λόγους για τους οποίους τραπεζικοί κολοσσοί οδηγούνται σε κατάρρευση καθώς και να ερευνηθούν οι άγνωστοι, μέχρι πριν ξεσπά-σει η χρηματοπιστωτική κρίση στην χώρα μας μηχανισμοί διάσωσης τραπεζών . Γίνε-ται διερεύνηση τόσο Ευρωπαϊκών αλλά και Ελληνικών περιπτώσεων τραπεζών που οδηγήθηκαν σε διάσπαση σε «καλή και κακή» τράπεζα μέσα και από τις προσωπικές εμπειρίες του γραφών. Για επίλογο δίνονται στο τέλος της παρούσας εργασίας προ-σωπικές γνώμες και συμπεράσματα.
Keywords: Καλή-κακή τράπεζα
Διάσωση τραπεζών
Κατάρρευση τραπεζών
Μεταβατική τράπεζα
Εντολή μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Appears in Collections:ΠΜΣ Λογιστική Φορολογία και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KaranatsiosAthanasiosMsc2013.pdf819 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons