Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15839
Συγγραφέας: Ζερβός, Βαλάντης Γ.
Τίτλος: Εξωτερική αξιολόγηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Η περίπτωση του προγράμματος κατάρτισης ανέργων "Προγράμματα εκμάθησης χρήσης βασικών εννοιών ΤΠΕ και Παρουσιάσεων" που υλοποιείται από ΚΕΚ στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Επόπτης Καθηγητής: Βαλκάνος, Ευθύμιος
Περίληψη: Παρά την μεγάλη ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης στην χώρα μας τις δύο τελευταίες δεκαετίες δεν έχει αναπτυχθεί ανάλογα το πεδίο της αξιολόγησής της. Αυτή η υστέρηση έχει σαν αποτέλεσμα να μην διαθέτουμε επαρκή πληροφόρηση για το εάν και κατά πόσο είναι δικαιολογημένες οι σημαντικές μεταβιβάσεις κοινωνικών πόρων στις ακολουθούμενες κατευθύνσεις της επαγγελματικής κατάρτισης. Στην παρούσα διπλωματική εργασία προσπαθούμε να αξιολογήσουμε ένα πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιήθηκε από ΚΕΚ της πόλης της Θεσσαλονίκης την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2013 και αφορά στην κατάρτιση νέων ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην αξιολόγησή μας έγινε προσπάθεια να περιληφθούν όλες οι διαστάσεις του προγράμματος, από την στοχοθεσία και την επιλογή εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών, μέχρι τις υποδομές, την εκπαιδευτική διαδικασία και τα αποτελέσματα του. Χρησιμοποιήσαμε τα ερευνητικά εργαλεία της συνέντευξης και της παρατήρησης προκειμένου να έχουμε μία σφαιρικότερη εικόνα των αξιολογούμενων αντικειμένων. Η παρούσα μελέτη βασίστηκε στο μοντέλο αξιολόγησης CIPP που έχει χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα ανάλογων αξιολογήσεων, κυρίως στο εξωτερικό και τα ερευνητικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν είναι η συνέντευξη και η παρατήρηση. Με την παρούσα εργασία, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε μια ελάχιστη συνεισφορά στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός σώματος αξιολογήσεων που θα αποτελούν προϊόν επιστημονικής εργασίας που θα βασίζεται σε δοκιμασμένα πρότυπα και θα προσφέρουν αφενός μια σαφή εικόνα για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της κατάρτισης στον ελληνικό χώρο και αφετέρου, θα δίνουν έγκυρη πληροφόρηση στην κατεύθυνση της βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Λέξεις Κλειδιά: Αξιολόγηση
Κατάρτιση ανέργων
CIPP
ΚΕΚ
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ZervosValantisMsc2013.pdf1.54 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.