Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15813
Συγγραφέας: Παπανικολάου, Σοφία
Τίτλος: Διαχείριση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο τέλος του κύκλου ζωής τους: διερεύνηση βέλτιστων πρακτικών.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Στειακάκης, Εμμανουήλ
Περίληψη: Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τη διαχείριση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Στη σημερινή κοινωνία όπου το περιβάλλον όλο και περισσότερο επιβαρύνεται με απόβλητα διαφόρων ειδών, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς και τα απόβλητα αυτών, συντελούν αρνητικά στη βελτίωση της κατάστασης του περιβάλλοντος. Οι ΤΠΕ και τα απόβλητα τους είναι αρκετά ρυπογόνα ώστε να πραγματοποιούνται αρκετές μελέτες καθώς και ενέργειες από οργανισμούς, κυβερνήσεις, αλλά και τοπικές κοινωνίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ανά τον κόσμο έχουν αναπτυχθεί έρευνες για τη διαχείριση των ΤΠΕ και των αποβλήτων τους. Στην εργασία παρουσιάζονται παραδείγματα διαφόρων χωρών στα οποία αναλύονται τα συστήματα συλλογής και διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού και καλές πρακτικές που βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος. Επειδή στη χώρα μας η ενημέρωση στον απλό πολίτη, καθώς και οι ενέργειες του κράτους βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο, συστήνονται τρόποι αντιμετώπισης της διαχείρισης των ηλεκτρονικών αποβλήτων για την Ελλάδα.
Λέξεις Κλειδιά: ΤΠΕ
Τέλος κύκλου ζωής
Μείωση
Επαναχρησιμοποίηση
Ανακύκλωση
Απόρριψη
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PapanikolaouSophiaMsc2013.pdf2.55 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.