Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15777
Συγγραφέας: Τρούλης, Ιωάννης
Τίτλος: Το μέλλον της χρηματοοικονομικής κατάστασης των Ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων: η περίπτωση της επιχείρησης WALLEM.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Λαζαρίδης, Ιωάννης
Περίληψη: Ο χώρος της ναυτιλίας, σε όλα της τα επίπεδα, είναι ένας ιδιαίτερα περίπλοκος χώρος. Στην πραγματικότητα είναι ένας συγκερασμός διαφορετικών αγορών, καθεμία εκ των οποίων έχει τη δική της δομή, τους δικούς της κανόνες προσφοράς και ζήτησης και χαρακτηρίζονται από επαγγελματική αμεροληψία, ένα μεγάλο περιθώριο κέρδους, αλλά και από λάθους χειρισμούς που μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα καταστροφικοί αν δεν διορθωθούν εγκαίρως. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μελετηθεί κατά πόσο η οικονομική κρίση επηρέασε τις ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις και επίσης ποιο είναι για αυτές το μέλλον των χρηματοοικονομικών καταστάσεων και αν θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πρωτοπόρους στη διεθνή κοινότητα, καθώς επίσης ποιες θα πρέπει να είναι οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες αντίξοες συνθήκες. Τέλος, θα μελετηθεί επισταμένως η περίπτωση της επιχείρησης Wallem.
Λέξεις Κλειδιά: Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία
Θαλάσσιες μεταφορές,ναυτιλιακών επιχειρήσεων
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TroulisIoannisMsc2013.pdf691.79 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.