Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15628
Συγγραφέας: Μανουσαρίδου, Κυριακή
Τίτλος: Ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών βασισμένη στην αξιοπιστία και στην ανταποδοτικότητα: εφαρμογή σε τιμές προϊόντων από καταστήματα.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Ρεφανίδης, Ιωάννης
Περίληψη: Την εποχή του Διαδικτύου και της απεριόριστης πληροφόρησης είναι δύσκολος ο εντοπισμός και η επαναχρησιμοποίηση χρήσιμων πληροφοριών. Μια από τις χρήσιμες πληροφορίες που είναι δύσκολο να εντοπιστεί είναι η πληροφορία που αφορά τις τιμές των προϊόντων των σούπερ μάρκετ. Έχουν ήδη αναπτυχθεί εφαρμογές που παρέχουν στο χρήστη τιμές από σούπερ μάρκετ οι οποίες καταγράφηκαν από τους διαχειριστές των εφαρμογών ή από το υπουργείο ανάπτυξης. Η παρούσα διπλωματική εργασία όμως, μελετά τη σχεδίαση και ανάπτυξη ενός συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών σχετικών με τιμές σουπερ μάρκετ μεταξύ των χρηστών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αξιοπιστία του κάθε χρήστη και επιβραβεύοντας την ανταποδοτικότητα του. Το σύστημα επιτρέπει στο χρήστη να εισάγει μια λίστα προϊόντων, να επιλέξει τα καταστήματα από τα οποία επιθυμεί να ψωνίσει και να καθορίσει το μέγιστο αριθμό των καταστημάτων που μπορούν να συνδυαστούν σε μια λίστα. Στη συνέχεια, μετά την αγορά των προϊόντων, ζητάει από το χρήστη να αξιολογήσει τις προτάσεις που δέχτηκε. Το σύστημα, μετά από μελέτη των απαιτήσεων και των διαθέσιμων τεχνολογιών, αναπτύχθηκε ως Υπηρεσία Ιστού και Διαδικτυακή Εφαρμογή που καλεί την υπηρεσία. Η Υπηρεσία Ιστού υλοποιήθηκε σε γλώσσα Java και μέσα από το περιβάλλον Eclipse δημοσιεύεται με τη χρήση του Apache Tomcat και του Axis2. Η Διαδικτυακή Εφαρμογή υλοποιήθηκε σε γλώσσα PHP με τη χρήση του CodeIgniter και με τη βοήθεια των γλωσσών HTML, CSS, JavaScript και των χαρτών της Google.
Λέξεις Κλειδιά: Αξιοπιστία
Ανταποδοτικότητα
Διαδικτυακή εφαρμογή
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ManousaridouKyriakiMsc2012.pdf4.97 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons