Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15626
Συγγραφέας: Χαμαλίδου, Μυροφόρα-Μιρέλα
Τίτλος: Σχεδίαση, ανάπτυξη και διαχείριση διαδικτυακής εφαρμογής σχετικής με χώρους ψυχαγωγίας, βασισμένη σε τεχνολογίες Web 2.0.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Γεωργιάδης, Χρήστος
Περίληψη: Η έλευση του Web 2.0 έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ έχει εισάγει επίσης και μία νέα διάσταση στον τρόπο δημιουργίας και διαχείρισης του ψηφιακού περιεχομένου. Οι χρήστες αποτελούν πλέον το «κέντρο του διαδικτύου» και όχι παθητικούς αποδέκτες της πληροφορίας. Η νέα αυτή μορφή του διαδικτύου, ενθαρρύνει τη συμμετοχή, τη συνεργασία, καθώς και την παραγωγή ενός πιο πλούσιου, σύγχρονου και δυναμικού περιεχομένου. Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται εκτεταμένη μελέτη γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τα εργαλεία ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται σήμερα στο διαδίκτυο για τη δημιουργία δυναμικών ιστοτόπων, διευκολύνοντας έτσι τη διαχείριση του περιεχομένου και αυξάνοντας την ικανοποίηση των χρηστών. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις mashup εφαρμογές, οι οποίες συνδυάζουν και επαναχρησιμοποιούν το υπάρχον περιεχόμενο με νέους αποδοτικούς τρόπους, συνήθως κάνοντας χρήση διαδικτυακών APIs και υπηρεσιών διαδικτύου. Στη συνέχεια υλοποιείται μία διαδικτυακή εφαρμογή, με τη χρήση αυτών των Web 2.0 τεχνολογιών παρουσιάζοντας τον τρόπο που αυτές αξιοποιούνται στη νέα μορφή του Παγκόσμιου Ιστού. Η εφαρμογή αυτή σχετίζεται με χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, έχει επίκεντρο τον χρήστη και είναι φιλική προς αυτόν. Για την υλοποίηση αυτού του συστήματος έχει γίνει χρήση του προγράμματος διαχείρισης περιεχομένου Joomla.
Λέξεις Κλειδιά: Web 2.0
Χώροι ψυχαγωγίας
Mashup
API
Joomla
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ChamalidouMyrophoraMirelaMsc2013.pdf1.53 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.