Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15429
Συγγραφέας: Στεφανής, Γεώργιος
Τίτλος: Η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση έπειτα από εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου ειδών πολυτελείας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Παπαναστασίου, Ιωάννης
Περίληψη: Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές είναι δύο από τους πιο κοινούς τρόπους στρατηγικής για τις επιχειρήσεις που θέλουν να διατηρήσουν ή και να ενισχύσουν την οικονομική τους ανάπτυξη. Επίσης, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές χρησιμοποιούνται κυρίως στον τομέα του λιανικού εμπορίου από τις επιχειρήσεις που είτε θέλουν να επεκταθούν στην παγκόσμια αγορά ή απλά θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και συγκεκριμένα στην πώληση ειδών πολυτελείας μπορούν να επηρεάσουν την κεφαλαιακή δομή των εταιρειών του κλάδου αυτού. Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται προέρχονται από γνωστές βάσεις δεδομένων, όπως το Bloomberg, Thomson One και το Yahoo Finance. Στην εργασία αυτή, επιχειρείται η εξέταση της εξαγοράς της γνωστής εταιρίας FENDI GROUP, η οποία εμπορεύεται δερμάτινα είδη, από την εταιρία LVMH GROUP. Η ανακοίνωση της εξαγοράς έγινε την 27/11/2001. Οι χρηματοοικονομικοί δείκτες αποτελούν σημαντικό εργαλείο στην οικονομική ανάλυση, με σκοπό να γίνει αντιληπτό αν οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές ήταν κερδοφόρες ή όχι. Στα αποτελέσματα που παρουσιάζει η εργασία, αναλύονται οι δείκτες πριν και μετά την εξαγορά από την εταιρία LVMH GROUP και γίνεται η σύγκριση μεταξύ τους. Οι δύο αυτές εταιρείες που βρίσκονται στην έρευνά μας είναι γνωστές και μεγάλες εταιρείες του κλάδου του λιανικού εμπορίου δερμάτινων ειδών και ειδών πολυτελείας. Τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις των Σ & Ε στην κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας αγοραστή. Υπάρχει εξέταση του χρέους και της μεταβολής της καθαρής θέσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει εκτεταμένη έρευνα στις Σ & Ε στον τομέα ειδών πολυτελείας και ως εκ τούτου, η έκθεση αυτή επιχειρεί να δώσει νέα στοιχεία σε αυτό το θέμα.
Λέξεις Κλειδιά: Εξαγορές
Συγχωνεύσεις
Κεφαλαιακή αναδιάρθρωση
Λιανικό εμπόριο
Είδη πολυτελείας
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
StephanisGeorgiosMsc2013.pdf1.11 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.