Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15375
Συγγραφέας: Αθανασιάδης, Δημήτριος
Τίτλος: Επιχειρησιακή στρατηγική, διοίκηση αλλαγών και συμμετοχή των εργαζομένων. Μια εμπειρική μελέτη σε Ο.Τ.Α. της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Μιχαήλ, Δημήτριος
Περίληψη: Η διπλωματική αυτή εργασία, μελετά το πώς δύο βασικά στοιχεία για την επιτυχή εισαγωγή μιας αλλαγής, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η γνώση του από τους εργαζομένους, αλλά και η συμμετοχή των εργαζομένων στον οργανισμό τους και στην υλοποίηση των προωθούμενων αλλαγών επηρεάζουν την στάση τους απέναντι στην ίδια την αλλαγή. Έχοντας ως στόχο την επαλήθευση των υποθέσεων που προέκυψαν από την βιβλιογραφική έρευνα του θέματος, κρίθηκε απαραίτητη μια εμπειρική έρευνα σε εργαζόμενους, σε ένα κομμάτι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα τους νέους Δήμους που προέκυψαν από την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «Καλλικράτης», καθώς υπάρχει σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες οργανωσιακές αλλαγές στους οργανισμούς αυτούς, από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Τα αποτελέσματα της έρευνας επαληθεύουν τις υποθέσεις της ότι η γνώση του στρατηγικού σχεδιασμού και η συμμετοχή των εργαζομένων στον οργανισμό τους συνδέονται με αρνητική σχέση με την αντίσταση στην αλλαγή και δίνουν χρήσιμες κατευθύνσεις, σε άλλους ερευνητές αλλά και στους ίδιους τους οργανισμούς για τις αντιλήψεις των εργαζομένων αλλά και για τις αναγκαίες κινήσεις στις οποίες θα μπορούσαν να προβούν.
Λέξεις Κλειδιά: Διοίκηση αλλαγών
Συμμετοχή εργαζομένων
Επιχειρησιακή στρατηγική
Ο.Τ.Α.
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
AthanasiadisDimitriosMsc2013.pdf1.3 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons